A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse. Nemcsak finom, hanem nagyon jó hatással bírhat a szervezetre is.

A görögdinnye számos jótékony hatással bír a szervezetünkre, a nyári forróságban kifejezetten kívánatos gyümölcs.

Segít hidratálni
Mivel a görögdinnye 92%-a víz, remekül hidratál minket a nyári melegben, emellett segíthet a bőrünket is feszesség tenni.

Feltölt minket vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Az A- és B-vitamin mellett magas dózisban tartalmaz C-vitamint. Erősítheti az immunrendszert, jót tehet a bőrnek, az érfalaknak és a körmöknek. Magnézium és a Kálium tartalma miatt jó hatással lehet a szívünkre is.

Segíti a fogyókúrát
150g görögdinnye csak 46 kalóriát tartalmaz. Válts ki vele valamilyen étkezést.

Jót tehet szívnek
A már említett Magnézium és Kálium nélkülözhetetlen a szív egészséges működéséhez. Likopin tartalma csökkentheti a koleszterinszintet és a vérnyomást.

Gyulladáscsökkentő hatású
A görögdinnye tele van antioxidánsokkal. Ezek általában a piros gyümölcsökben és zöldségekben található meg. Rostdús, tehát tisztítja a bélcsatornát, a magyar víztartalma miatt pedig átmossa a veséket és a beleket. Megelőzhetjük vele az emésztőrendszer betegségeit.

Makula degeneráció
Ez a szembetegség idős korban jelentkezhet, aminek vakság is lehet a vége. A likopinban gazdag ételek segíthetnek megelőzni a szemgyulladást.

Enyhítheti az izomfájdalmat
A citrullin nevű aminosav, amely a dinnyében található, csökkenti az izomfájdalmat és gyorsabban helyreállítja a szívfrekvenciát. A magas B-vitamin és Magnézium tartalma oldhatja az izomgörcsöket.

Haj és körmök
Az A- és C-vitaminok nagyon fontosak a körmök, haj és bőr egészséges állapotának fenntartásához.

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!