Az amerikai filmstúdiót lenyűgözte a Magyar főváros szépsége.

 

1938 a nagy amerikai filmstúdiótól a Metro-Goldwyn-Mayertől pár fős stáb érkezik Budapestre, hogy megörökítsék ezt a gyönyörű város. Elkápráztatja őket a város pezsgése sokszínűsége. Nem véletlen használom a sokszínűséget ugyanis Budapest minden szempontból színes volt, ezért is használták az akkor még igen drága színes technikát a felvételek elkészítéséhez. Figyeljék meg azokat a színeket.

 

 

A videóban megörökítésre került egy különlegesség is ami akkoriban a világon egyedülállónak számított. Magyarországot mint tudjuk a Trianoni békeszerződés igen rosszul érintette és sok minden mellett elvesztettük tengerpartunkat is. De a budapesti lakosságnak nem kell nélkülöznie a tenger élményét ugyanis a Magyar főváros rendelkezett a világon egyedülálló módon hullámfürdővel amit ugyancsak kiemeltek a videóban.

 

Viszont mint tudjuk 1938-ban már érezhető volt ha háború előszele. A második világháború alatt rengeteg szenvedést és kárt okozott ennek a városnak, de nem csak ez az 56-os forradalom és a kommunista rendszer is.

De ezeket felejtsük el és gyönyörködjünk ezekben a színes egyenruhákban:

 

 

Bónuszként van még itt egy 10 perces, igaz fekete fehér, de a kor hangulatából igen csak sokat mutató felvétel.

 

Tegye a szívére a kezét, Ön ma vagy akkoriban élt volna szívesebben?

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!