Ha önnek is van otthon, jobban jár ha nem hordja!

 

Azt tudta, hogy egy divatos ruhadarab miatt elvesztheti lábait vagy akár bele is halhat annak viselésébe és most nem valami afrikai, rituális dologról beszélünk hanem egy szinte bármelyik ruhaboltban megtalálható nadrágról.

 

Az 52 éves Jane Rylance barátaival születésnapját ünnepelte, amihez egy csinos öltözéket választott, az egyik kedvenc szűk farmerját ami egyébként is divatos. Nagyon jól érezte magát az éjszaka folyamán, rengeteget táncolt, de hirtelen semmi előjel nélkül elájult.

 

 

 

Gyorsan magához is tért, gondolta a sok tánc és az alkohol kicsit kiütötték, így hazament lepihenni. Másnap reggel borzalmas látvány fogadta, ugyanis a lábai a többszörösére dagadtak. Azonnal indult is a kórházba ahol közölték vele, krónikus lábszár rekesz szindrómája van.

Ez magyarul annyit jelent, hogy a lábának szöveteire a szűk farmer miatt hatalmas nyomás nehezedett, aminek következtében az erek a lábában összenyomódtak, a vérellátása drasztikusan csökkent és nem sok hiányzott a szövetek elhalásához.

 

 

Azonnal műtőasztalra került, minden perc számított. Orvosai szerint 1 órával később jön már elveszti lábait! Azóta 3 műtéten is átesett, valamint a hegek elfedésére bőrátültetést is végrehajtottak rajta.

Mondani sem kell Jane azóta nem hord szűk farmert...

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!