Ott tartunk, hogy veszélyesebb egy kórházba menni mint autóba ülni...

 

János egy egyszerű infúzió miatt amit a karjába kapott, megfertőzte szervezetét egy úgynevezett húsevő baktérium amit következményeként 2 hónappal később örökre elcsukta szemeit.

Ma a magyarországi kórházi kórházi ellátás java részt a Balkánt idézi:

 

Omladozó épületek, kevés az is sokszor használhatatlan és ritkán fertőtlenített mosdók, de nem csak a mosdók! Pénzhiány miatt kevés takarítás jellemzi a kórházi részlegeket, még kevesebb fertőtlenítéssel. Nincs lehetőség a fertőző betegek elkülönítésére. A rendszeres kézmosás hiánya miatt amit főleg a kézfertőtlenítők nem megléte vagy azok nem feltöltöttsége miatt alap higiéniája rengeteg problémát vet fel.

 

János limfómia miatt kemoterápián volt az egyik kórházban. Jó esélyei voltak a teljes felépülésre. Rendszeresen kapott infúziót a karján lévő branülön keresztül. Az egyik kezelés után viszont belázasodott ami miatt  benntartották. A diagnózison párja megrémült. Valószínűleg a branülön keresztül a kórházban fertőzést kapott aminek eredménye képen húsevő baktérium került szervezetébe ami miatt hónapokkal később életét vesztette.

 

 

A kórházi fertőzések akkor kerültek be a köztudatba mikor az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű csoport kijelentette, hogy 2014-ben többen haltak meg Magyarországon kórházban elkapott fertőzésben, mint autószerencsétlenségben.

Tudjuk sokszor sokan mondták már, de lehet, hogy a stadionok helyett tényleg normális egészségügyre lenne szükségünk...

 

Forrás: abcug.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!