A nagyanyáink mindenre jó csodaszernek tartották keserű sót, és erre minden okuk megvolt. Áldásos hatása szinte pótolhatatlan a konyhában, kertben, és a szervezet méregtelenítésében is nagy segítségünkre lehet. A keserű só tulajdonképp a magnézium-szulfát.

Ha nincs megfelelő mennyiségű magnézium a szervezetünkben különböző idegrendszeri panaszok, szívritmus-zavar, vérnyomás probléma, hiperaktivitás, de akár emésztési gondok is jelentkezhetnek. Segít fenntartani a kalcium szintet, szabályozza a vérnyomást, az inzulintermelődést, és a méregtelenít is. Hetente egyszer egy csésze keserűsóval dúsított forró fürdő segíti a szervezetből a nehéz fémek kiürülését, segítségével megelőzhetőek az izom és ízületi fájdalmak, nyugtatja az idegeket, és biztosítja a zavartalan éjszakai alvást.

Nézzük mi mindenre jó még:


Kisebb zúzódások kezelésére:
Egy tiszta rongyot mártsunk hideg vízben feloldott keserű sóba, majd borogassuk vele a problémás területet.
 

Kisebb égési sérülésekre:
Egy csésze vízben keverjünk el két evőkanál sót, és tegyük egy szórófejes flakonba. Fújjuk be vele a megégett bőrrészt, hagyjuk tíz percet állni, majd mossuk le. Bogárcsípést, viszketést is enyhíthetünk ezzel a módszerrel. Egy másik módszer szerint egy kád langyos vízbe, tegyünk egy csésze keserű sót, és pár csepp levendula olajat, majd merüljünk el legalább húsz percig benne.

Emésztés serkentésére:
Ezt a kúrát csupán egy hétig alkalmazhatjuk székrekedés vagy víz-visszatartás esetében. Egy csésze vízben keverjünk el 1-2 teáskanál keserűsót, majd igyuk meg. A tisztulás beindulás miatt jobb, ha az oldat elfogyasztása után otthon tartózkodunk.

Hajápolás:
Egy teáskanál keserű sót keverjünk el néhány csepp olívaolajjal, és egy negyed csésze vízzel, majd spricceljük rá a megmosott hajra. Ettől lágy, hullámzó és selymes hajunk lesz.

Szálkák, szilánkok eltávolítására:
Ha szálka ment a kezünkbe, áztassuk be egy tálkába keserűsóval kevert vízbe. Megnyugtatja a gyulladást, az irritációt, és ezután a bőr kilöki az idegen anyagot magából.

Kártevők ellen:
5 liter vízben oldjunk fel 1-2 evőkanál keserűsót, és kéthetente öntözzük meg a csigákkal, kártevőkkel teli területet. A paradicsom is gyönyörűen fog fejlődni a keserűsótól, éppen ezért a trágyával együtt juttassunk a földbe belőle. A virágzási időszakban levő szobanövények is meghálálják, ha magnéziumban gazdag keserűsóval tápláljuk.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!