Ezért érdemes narancsot fogyasztani minden nap!

 

30 évvel ezelőtt sorba kellett állni vagy protekcióval kellett annak rendelkeznie aki ebből a finom déli gyümölcsből vásárolni akart hazánkban. Nem is olyan rég volt, hogy kuriózum volt a narancs. Ma már annyit vesz az ember amennyit csak akar bőven van belőle a boltokban. Arról már írtunk, hogy miért jó banánt fogyasztani, most megtudhatja ugyanezeket a narancsról is!

Semmi sem jobb, mint a nap kezdetén a friss narancslé. Fontos tudni, hogy hámozás után, érdemes negyed órával eltávolítani a gyors oxidálódása miatt.

Javítja az immunrendszert:

A magas C-vitamin tartalma, serkenti a fehérvérsejtek termelődését a szervezetben, és ezáltal javítja az immunrendszert.

A rák megelőzésére:

D-limonén tartalmaznak olyan vegyület, amely megakadályozza, hogy fejlődjenek bizonyos ráktípusok, mint például a bőr, a mell, a tüdő, a vastagbél, és a száj rák.

 

Csökkenti a koleszterin:

A kutatások szerint a csökkenti a flavonoid a rossz koleszterint a szervezetben.

Csökkenti a gyulladást:

Azt gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik valamint enyhíti az ízületi és izom fájdalmakat is.

 

Ez adja a bőr szép ragyog:

Narancs antioxidánsai védik a bőrt a káros szabad gyököktől, amelyekről ismert, hogy felgyorsítják az öregedési folyamatot.

 

Eltávolítja székrekedés:

Tele vannak rostokkal, ami serkenti az emésztőnedveket és eltávolítja a székrekedés.

Megfelelő agy fejlődése:

Narancs egy jó forrása a folsavnak, amely segít a megfelelő fejlődését az agynak. Tehát akkor is, ha terhes tanácsos enni egy narancsot minden nap.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!