Gyerekként a szüleink számunkra szuperhősök. Mindent megadnak nekünk, amit csak tudnak, vigyáznak ránk és gondoskodnak rólunk.

Gyerekként a szüleink számunkra szuperhősök. Mindent megadnak nekünk, amit csak tudnak, vigyáznak ránk és gondoskodnak rólunk. Olyan érzéssel növünk fel, hogy a dolgok mindig így lesznek, a mi szüleink biztosan nem öregszenek meg. De az idő csak múlik és múlik, majd lassan elkezdjük rajtuk észrevenni a változásokat. A ráncokat, az őszülő hajat. Nehéz elfogadni a valóságot, de egy napon vissza kell nekik szolgálnunk mindazt, amit kaptunk és nekünk kell róluk gondoskodni.

A szüleink megöregednek, és semmit nem tehetünk ez ellen
Mindent el kell követnünk, hogy mentálisan fel legyünk készülve életünk erre a szakára. Nem csak számunkra nehéz ez az időszak, hanem a szüleink számára is. Sok támogatásra van szükségük, hogy el tudják viselni a változásokat. Nem lesznek már olyan aktívak és a társasági kapcsolataik is lecsökkennek. Ezen okokból van szükség a gyerekeik támogatására.

A mindennapokban szükségük lesz ránk
Mint mindenkinek, a szüleink testi állapota is romlik az idő múlásával, így nehezebb lesz ellátniuk a mindennapi feladataikat – bevásárlás, főzés, házimunka. Szükségük lesz segítségre, ahogy nekünk volt gyerekkorunkban. Meg kell óvnunk őket minden veszélytől.

Szüleink egészsége a tőlünk kapott támogatástól és szeretettől is fog függeni
A támogatás az egyik legfontosabb az idős emberek mentális egészségének megőrzéshez. Az ember ahogy öregszik, egyre több figyelmet igényel, amit a gyerekeik tudnak a legjobban biztosítani számukra. Bölcsnek és türelmesnek kell lenni a szülőkkel, és úgy gondjukat viselni, hogy a gyerekek élete ne lássa kárát.

Kell valaki, akiben életüknek ebben a szakaszában bízni tudnak
Egyes embereknek több idő, míg elfogadják az öregedést, ezért nem árt ha a gyerek ott van és segíti a szülőt alkalmazkodni az új helyzethez. Elveszettnek érezhetik magukat, szükségük lesz valakire, aki támogatást nyújthat nekik, és megmutathatja, milyen ügyesen birkózzanak meg a korukkal.

Segítségre van szükségük a modern világhoz alkalmazkodáshoz
A világ folyamatosan fejlődik és változik, az idős embereknek felzárkózni nagy kihívást jelenthet. Régen ők tanítottak minket, de egy napon nekünk kell terelgetni őket a modern élet útvesztőin.
Megtaníthatjuk őket olyan készülékek használatára, amik szórakozást nyújthatnak nekik, és megkönnyíthetik az életüket.

Sosem leszünk képesek visszafizetni nekik azt a szeretetet, amit tőlük kaptunk
A szülők rengeteg áldozatot hoznak a gyermekeikért, és megérdemlik, hogy tudják azt, hogy az önfeláldozásukat a gyermekeik értékelik. Most az ő kezüket kell fogni. Álljunk készen segíteni nekik megbirkózni a rájuk váró nehézségekkel.
Az öregedés elkerülhetetlen. A kezünkben a megoldás ahhoz, hogy saját gyermekeink is példát mutassunk, és megtanítsuk őket arra, hogyan kell gondoskodni az idősekről. Mutassuk meg nekik az igazi szeretet lényegét a nagyszülők felé, mielőtt túl késő lenne.

 

 

 

forras

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!