Mi pedig alig eszünk belőle... .

Tartják hogy ez a gyümölcs a világ legegészségesebb gyümölcse rengeteg nagyon jó tulajdonsága van ezek között olyanok mint koleszterin csökkentés normalizálja a magas vérnyomást, mérsékli a sztrók és a szívroham esélyt és számos egyéb egészségügyi problémára jelent megoldást.

Ez a gyümölcs nem más mint a datolya és most megismerheted a datolya nyolc legjobb egészségügyi hatását:

Nagyon gazdag vasban:

A datolya olyan nagy mennyiségben tartalmaz vasat ami hasznos lehet olyanok számára akik vérszegénységben szenvednek minden nőnek ajánlott lenne naponta 100 gr datolyát fogyasztani mely  0,9 mg vasat tartalmaz ez nagyjából az ajánlott napi vasbevitel 11 százaléka, emellett jó hatással van a vörösvérsejtek számára illetve megtudja növelni a vér oxigén szintjét 

Hasmenés kezelésére és megelőzésére: 

Nagy mennyiségben tartalmaz káliumot amely nélkülözhetetlen alapanyag a szervezet számára így megakadályozza hasmenést másrészt a meglévőt tudja csökkenteni. Megőrzi a bélflórának az egészségét és serkenti azoknak a baktériumok szaporodását amelyek elősegítik az emésztést. 

Székrekedés ellen :

Furcsamód nem csak csillapítja hasmenést de a székrekedést is tudja enyhíteni ennek a módja hogy vízbe kell áztatni pár szemet egy egész éjszakán keresztül majd ezt a levet kell reggel meginni .

Vágyfokozó: 

Erre is használható csupán annyit kell tenni, hogy pár szem datolyát némi tejbe kell áztatni, adj hozzá egy pár kanál mézet és iszogasd egész nap .

Segíti a szív egészségét: 

Áztasd éjszakán keresztül vízben néhány datolyát majd reggel turmixolt össze és idd egész nap a szíved egészségért.

Fogyasztásban is segít: 

Egyrészt rengeteg tápanyagot tartalmaz mit csökkenti az éhséget mást is gyorsítja az anyagcserét.

Csökkenti a vérnyomást: 

Öt-hat szem datolya nagyjából 80 mg magnéziumot tartalmaz aminek értágító hatása van. Több kutatás bizonyítja hogy 370 mg magnéziumra van szükségünk naponta ahhoz hogy normális vérnyomása rendelkezünk. 

Látás javító hatása van 

Tele van olyan vitaminokkal amelyek biztosítják a szem egészségét.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!