Meghálálja a törődést!

Biztosan ha az hallod, hogy kaktusz valamilyen szúrós növény jut eszedbe, ám ezt a karácsonyi kaktuszt rossz szóviccel élve nem abból a fából vagy inkább kaktuszból faragták! Valójában csak a nevében hasonlít a kaktuszra, nem igazán igényel sok fényt inkább csak vizet!

A karácsonyi kaktusz gondozása

Természetesen a karácsonyi kaktuszt úgy neveljük mint a hagyományos kaktuszokat, nem szereti a száraz a levegő. A nevét onnan kapta, hogy ha szépen gondozzák karácsony tájékán virágzik akár 20 éven keresztül is!

A karácsonyi kaktusz gondozása:

1.A karácsonyi kaktusz nem érzi jól magát déli és nyugati éghajlaton, mert az erős fény kiégetheti. A kedvező hőmérséklet számára egész évben a 15 fok.

2. Nyáron kitehetjük az erkélyre vagy a teraszra mert szüksége van levegőre, de ne felejtsük el minden nap meglocsolni.

3 A karácsonyi kaktusz igényes növény, amit nem szabad zavarni rügyezés közben, vagyis ilyenkor ne költöztetésük egyik helyről a másikra és ne is forgassuk el a cserepet amiben van.

4. Tavasszal műtrágyát igényel, de a címkén található adagnak csak a felét kell felhasználni. Nyáron az ágak aktívan nőni kezdenek, a nyári időszakban csak kéthavonta kell műtrágyázni. Szeptembertől kezdődően már ne műtrágyázzuk egészen tavaszig!

5. A karácsonyi kaktusz átültetését február végén végezzük, ekkor már nem igazán virágzik. Nagyon fontos, hogy a fiatal palántákat minden évben, a már idősebbeket pedig 5 évente egyszer ültessük át. Válasszunk széles, de nem túl magas cserepet neki. 6. Tegyük a cserépbe ültetett karácsonyi kaktuszt világos helyiségbe, de ne érje folyamatosan napsugár. Öntözzük bőségesen, így rövid időn belül felébred és virágzani kezd. Amikor a karácsonyi kaktusz virágzásnak indul, akkor már kevesebbszer locsoljuk és tegyük hűvösebb helyre, március végéig. Március végén vegetálni kezd ezért tegyük a megszokott helyére és kövessük az előbbi sorokban adott tanácsokat.

Forrás: bidista.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!