Nem fognak a változásnak örülni a buszos utazást választók!

 

A Magyar közlönyben  legutóbb megjelent rendelet szerint a hazai rendszeresen közlekedő autóbuszjáratokat üzemeltető kap rengeteg felmentést az uniós szabályok alól!

Eddig ha baleset történt, késett a busz esetleg kimaradt a járat vagy ha egy mozgásában korlátozott szeretne buszon utazni ezekre a helyzetre egy uniós szabályzat vonatkozott de szombattól az megváltozik, így a belföldi járatokra ez nem lesz érvényes!

Ha a busz balesetet szenved eddig a fuvarozónak kötelessége volt a segítség nyújtása az utasok számára, de még ha ilyen ok miatt szállásra van szüksége az utasnak számára azt is kellett biztosítania, de szombattól ez is megváltozik

 

 

Eddig ha lerobbant a menetrend szerinti járat vagy egyszerűen kimarad, a járat indulása előtt le legkésőbb a tervezett indulást követő 30 percen belül értesítenie kell az utazó közönséget a várható indulásról, már ha ez az információ elérhető. Eddig ha az utazó a késés vagy egyéb körülmény miatt le késett egy csatlakozást, a fuvarozónak mindent meg kellett tennie annak érdekében, hogy az utas elérje célját! Na ezek az irányelvek mind kikerülnek majd a belföldi járatok üzemeltetőinek kötelezettségei közül.

Ezzel a döntéssel főleg a távolsági buszjáratokat használók járnak rosszul.

Forrás Napi.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!