Változás az egészségügyben!

 

A TAJ kártya helyett hamarosan csupán egy személyit kell magával vinnie az orvoshoz! Az új fajta személyigazolvány azon kívül, hogy ezentúl tartalmazza az egészség biztosítási adatunkat hamarosan a tömegközlekedésen is alkalmas lesz a bérleteink kiváltására!

Az új típusú személyi igazolványra máris föltölthetjük a vasúti bérletet, ezt a lehetőséget a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon kísérleti jelleggel vezette be a MÁV-Start Zrt. Amennyiben sikeres lesz az új lehetőség, a szolgáltatást más vonalakra is kiterjesztik és további infrastruktúra fejlesztést is tervez a MÁV, a kényelmesebb jegyvásárlás érdekében. A BKK és a Volán társaságok is tervezik ennek bevezetését.  Velük már előrehaladott tárgyalások zajlanak - mondta el az InfoRádiónak Hajzer Károly, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára.

 

 

Az EMMI 90 ezer kártyaolvasót vásárol, és minden egyes egészségügyi dolgozó (kórházi orvosok, körzeti orvosok, gyógyszerészek, klinikai dolgozók) számítógépét olyan kártyaolvasóval látják el, amely tudja olvasni az e-személyit. Vagyis a TAJ kártya  helyett a személyit kérik majd el, hiszen az tartalmazza a TAJ-kártyán lévő összes adatot.

 

Ezek a modern személyigazolványok megfelelnek a legszigorúbb adatbiztonsági követelményeknek is ezért a visszaélések visszaszorulását is várja ezektől a kormány. Ezeken a szolgáltatásokon kívül, tervezik még további kényelmi szolgáltatását integráli ezekbe a plasztik lapokba.

Forrás: MOK.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!