Régi trükk de sokan nem merik használni!

Nagyon régi trükk, de a sok mosószer meg mosógép védő frinc franc  miatt elfelejtettük használni ezt a jól bevált megoldást. Nem csak szebbek és illatosabbak lesznek a ruhák, de még a mosógép is tovább fog élni, bár nem olyan drágán mint a reklámban ajánlott szernél.

- Mosás előtt öntsünk a ruhákra egy fél bögre ecetet. Ez felerősíti a mosószer hatását, nem hagyja kifakulni a ruhákat és megakadályozza, hogy szappanos 'üledék' kerüljön a ruhákra.
- Az öblítő helyett tegyünk ecetet a mosógépben erre kijelölt helyre. Ugyanazt a hatást érjük el, de az ecet lágyabb és környezetbarát.
- Az ecet a fehér ruhákról képes eltávolítani az izzadságfoltokat, illetve a dezodor által hagyott foltokat.
- Ha nagyon makacs folttal találjuk szembe magunkat, áztassuk be a ruhát egy lavór forró vízbe, amihez tettünk fél bögre ecetet. Hagyjuk állni éjszakára, majd másnap mossuk ki a szokásos módon!
- A nem kívánt szöszök vagy állati szőrök is könnyebben lejönnek a ruhákról száradás után, ha a mosáshoz tettünk ecetet.
- Nem utolsó sorban pedig az ecet segít tisztán tartani a mosógépet és leoldja a vízkövet.

Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy az ecet leoldja a vízkövet ezért érdemes elő alkalommal ruha nélkül végigcsinálni egy ecetes mosást!

Blikkruzs.blikk.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!