A rendőrség bekeményít!

 

A tavalyi évben telepített és üzembe helyezett úgynevezett szupertrafipaxokat eddig igazából szinte csak sebesség mérésre és záróvonal átlépés figyelésére használt a rendőrség, de ez hamarosan megváltozik!

Komoly büntetésre számíthat az aki eszik vagy iszik vezetés közben és ezt a szuper trafi új, élesített funkciója észleli. Egy év alatt több százra tehetőek azok a balesetek amelyek okozója a vezetés közben való étkezés. A szabály azt mondja ki, hogyha valaki megéhezik, akkor vagy félre húzódik, vagy ha nincs rá lehetőség például autópályán, akkor a legközelebbi pihenő pontig ki kell bírni.  Az új kamerákat márciustól nem csak a sebesség mérésre illetve záróvonal átlépésének figyelésre, rendszám felismerésre lesznek alkalmasak, hanem egy kiegészítő kézi berendezés használatával alkalmassá válnak annak megállapítására, hogy a kamerával figyelt autót körözik, lejárt a műszaki érvényessége, vagy épp nincs érvényes kötelező biztosítása. A rendszer arra is alkalmas, hogy ellenőrizzék a buszsáv jogosulatlan igénybe vételét vagy a biztonsági öv használatát.

Az ORFK szerint az úgynevezett VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat elnevezésű projekt szerepe kulcsfontosságú a közúti balesetek és sérülések számának csökkentésében. A fejlesztés keretében a rendőrség egy új, Európában is egyedülálló, preventív rendszer kiépítését tervezi. Ennek elsőként megvalósuló eleme a változtatható helyű, akár járőrautóból is működtethető, úgynevezett Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontok (KKEP), alkalmazása. Az autósok országszerte találkozhatnak az új eszközökkel, a mobil készülékek mellé érkező fix kamerákat szintén országszerte telepítik és 365 forgalmi sávot figyelnek majd.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!