Egyszerűen csillapíthatjuk a lábdagadást!

 

Hazánkban rengetegen szenvednek a lábuk vizesedésével. Erre általában valamilyen vízhajtót szednek, de csak gondoljunk bele, a vízhajtó ezen a problémán igazából nem segít, csak eltünteti a látható jeleit és a szedésének abbahagyása után visszatért a kellemetlen lábdagadás.

A lábdagadást nagyrészt az ödéma okozza, de sokan ismerik vizenyőnek is. Télen a lábdagadás kevesebbeket érint vagyis inkább kisebb mértékben ugyanis ilyenkor kevesebb folyadékot viszünk be szervezetünkbe. Viszont a nyári nagy melegben a megemelkedett folyadékbevitel miatt a lábdagadás is sokkal nagyobb problémát jelent.

Ami miatt nagyrészt kialakul a vizesedés az az álló munka okozta keringési zavarra vezethető vissza, de egyre több ülőmunkát végzőnél is jelentkezik mivel a szervezetben az állandó testhelyzet miatt túlnyomás keletkezik. Ezért is szokták javasolni, hogy az ülő munkát végzők rendszeresen, legalább óránkét sétáljanak 5 percet, vagy szék helyett használjanak labdát. Sajnos az álló munkát végzőknél kevésbé megoldható a lábak pihentetése.

 

 

Mindazok akiket érint ezek a panaszok próbálják ki ezt a receptet:

Vágjunk apróra egy marék friss zöld petrezselymet és forrázzuk le. Hagyjuk 5 percig állni majd szűrjük le, lehetőség szerint melegen és ízesítés nélkül fogyasszuk. Elég ebből a teából napi egyet fogyasztani és ha módunk van rá valamilyen lábtornát is végezzünk legalább 10 percen keresztül minden nap!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!