A magyar pszichiáter tesztje felrobbantotta az internetet!

 

A méltatlanul elfeledett magyar pszichiáter Szondi Lipót dolgozta ki ezt a tesztet, aminek segítségével rá tud világítani nem tudatos, hanem ösztönös belsőnkre!

 

 

 

Annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk azt az arcot (amelyek valós kezelés alatt álló emberek arcáról mintázódtak) amelytől legjobban undorodunk, ami a leginkább taszít minket.

 

A betegek szám szerint és a rájuk jellemző tulajdonságok:

1) Szadista: Ezek a személyek hajlamosak a tekintélyelvűségre a viselkedésükben, szükségét érzik uralni a körülöttük lévőket és gyakorta rossz szándék által vezérelt tetteket követnek el. Elnyomva ezen tulajdonságokat valószínűleg egy teljesen ártalmatlan emberről van szó. Irodai dolgozóként feltehetően a felettesei időnként nehézségeket látnak a vele való kooperációban. Ha valamit nem akar megtenni, saját maga épít fel gátakat (késik a munkából stb.) Ha gyakorta szorul saját maga megvédésére, akkor jellemző rá a dac.

2) Epilepsziás: Az ilyen gondokkal küzdő emberekre jellemző viselkedés az ingerlékenység, a kitörő düh, az agresszió. Ez gyakran elfojtott tudatalatti emlékekkel van összefüggésben. Elnyomva ezen tulajdonságokat egy békés, szelíd, és ezen okból kifolyólag egy felelősségtudatos ember képét sugározhatja.

3) Katatóniás: Ezen embereket általában a nagy általánosítások, a negatív világkép jellemzi.

4) Skizofrén: Az ilyen mentális betegségben szenvedőkre jellemző az intenzív apátia, a torz gondolatok, az időnként összeegyeztethetetlen érzelmek. Elnyomva ezen érzelmeket, egy igen barátságos ember lehet az illető. Jó szociális készségekkel rendelkezik, könnyen létesít kapcsolatokat, mindig hajlandó egy kis barátokkal történő lazításra. De ez a nagy társasági élet általában csak egy lepel. Elfedi azon érzelmeket amelyek a mélyben lakoznak. Félelem az egyedülmaradástól. A kapcsolatok sem mély barátságra épülnek, sokkal inkább felszínesek, hisz az illető igazából nem biztos abban, hogy szüksége van-e másokra.

5) Hisztérius: Néhány személyiségjegy mely a hisztérikus embereket jellemzi: felszínes és labilis érzelmek, a nárcizmus és az exhibicionizmus. Elnyomva ezen érzést, az ilyen emberek gyakran választanak maguknak valamilyen extravagáns hobbit, vagy hivatást.

6) Depressziós: Az önbecsülés hiánya, kisebbrendűségi érzések és a bűntudat a fő tünetei a depressziónak. Ezen kép kiválasztása jelenthet egy legbelül depressziós személyiséget, aki a tüneteket elnyomja, ellenőrzése alatt tartja.

7) Mániákus: Az ilyen személyiségű emberek diagnosztikai jellemzői a mánia, az extrovertáltság, a túlstimuláltság, önmaguk, az elköltött pénz, az érzelmek túlbecsülése. Ezen kép választása jelentheti azt, hogy ezen érzelmek elhatalmasodásakor misztikus fanatizmus lehet úrra az illetőn. Ezen tulajdonság elnyomásakor az egyénre jellemző a visszafogottság, az észérvek belátása, a zaj kerülése, a túlzásoktól, a szélsőségektől való ódzkodás.

8) Homoszexuális (ekkoriban ezt betegségnek tartották): Ezen emberek elfogadóak a másik nemmel kapcsolatban. Ha ezt a képet választja valaki, jellemző lehet rá a korai identitás megtalálásának zavara, ami visszavezethető gyermekkori traumára. Ezt elnyomva egy olyan embert kapunk aki fontosnak érzi hangsúlyozni a nem identitását, a női, férfi mivoltát. Ezek a “macho” férfiak, vagy azok a nők, akik mindig szexin akarnak kinézni, megragadják mindig a lehetőséget, ha egy kis flörtről van szó.

 

A Szondi teszt szerint amelyik arcot választjuk, annak az arcnak a tulajdonságai hasonlítanak leginkább  félelmeinkre, belső ösztöneinkre!

 

Forrás: buzzblog.eu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!