Azt hittük tudjuk mire jó ez, de hatalmasat tévedünk!

Tudjuk, tudjuk, hogy azt hiszed tisztában vagy azzal mire is való az alufólia amit mindenki a konyhában tart! Sütés főzés alkalmával segít, becsomagolod vele a gyerek tízórai szendvicsét meg hasonlók. Igazadis van erre sok esetben tökéletesen alkalmasak! De most jöjjön néhány olyan felhasználási mód amire nem is gondoltál volna!

 

Tölcsér

Az egyik legkézenfekvőbb dolog amire senki nem gondolt még! Nincs kéznél egy tölcsér sem mikor valamit át kell önteni egy szűk szájú flakonba? Csinálj gyorsan egy lyukas végű kúpot alufóliából és nem is fog semmi melléfolyni! Plusz segítség, hogy jól formálható ezért esetleg olyan helyre is könnyen bejuthat a folyadék ami nehezebben hozzáférhető!

 

Rakjuk bele a szárítóba?

Igen! Fogjunk egy nagyobb adagot, formázzunk belőle labdát és dobjuk bele a szárítóba! Miért? Aki használ rendszeresen szárítógépet tapasztalhatta már, hogy a műszálas ruhák, elektromossággal töltődhetnek! Ennek most vége ugyanis ha az alullabdát betesszük a szárítóba az ezt a hatást meg fogja szüntetni!

 

Odaégett az étel? Alufólia!

Kivel nem fordult még elő, hogy odaégetett valamit! Legyen az a tűzhelyen vagy a drága kanadai grilljén! Fogunk egy darab alumíniumot és elkezdjük vele súrolni! Az alufólia finom gyűrődései reszelőként tépik fel az elszenesedett ételmaradékot, miközben olyan puhák, hogy magát a felületet nem bántják!

 

Nem vág már az olló? Vágjunk vele alufóliát!

Igen hihetetlenül hangzik, de ha az ollónk éle már tompább az asztal lábánál az alufólia erre is megoldás! Annyi dolgunk van csak, hogy kezdjük el az alufóliát vágni az ominózus ollóval és egy kis idő után újra olyan éles és jól vágó lesz mint új korában!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!