Mulasztott a diszpécser!

Szörnyű tévedés miatt amit a 112 központi segélyhívó operátora vétett a  Pest megyei Tóalmás helyett a Nógrád megyei Tolmácsra indultak el a tűzoltók és mentők július 4-én egy traktorbalesethez.

Az operátor valószínűleg félreértette a baleset helyszínét így Tolmács nevű település került rögzítésre.

 

Az Országos Rendőr Főkapitányság szerint a hívásfogadó rendszer tökéletesen működött, egyértelműen emberi mulasztás történt. Az operátor telefonon félreértette a település nevét, valamint monitorján nem ellenőrizte a bejelentő térképen megjelenő helyzetével, mint ahogy azt kötelessége lett volna..

Másnap az az július 5-én megszüntette a dolgozó munkaviszonyát. Mivel a helyszín tisztázását követően a bejelentést már nem kellett újra felvenni, az időveszteség mindössze néhány percre tehető.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az esetről annyit mondott: 'Út menti töltés oldalára borult egy mezőgazdasági vontató kedd délelőtt Tóalmáson, a Rét utcánál. A nagykátai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a traktor sofőrjét a fülkéből kiemelték, a mentőknek átadták. A gyors orvosi beavatkozás ellenére a férfi életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen elhunyt. A tűzoltók három erőgép segítségével a felborult járművet kerekeire állították, az úttestre visszavontatták.'

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!