Erre nem számított a bunkó pasi!

Ha normális családból származik az ember már akkor mielőtt iskolába kerülne tudja az alapvető illemszabályokat, köszönni, időseket tisztelni vagy akár az, hogy egy terhes nőnek átadjuk a helyünket a buszon, villamoson, stb.. Aztán telnek múlnak az évek és vagy elfelejtjük ezeket vagy csak simán bunkóságból nem veszünk róluk tudomást.

Egy ilyen középkorú férfival találkozott egy budapesti trolin az a kilencedik hónapban lévő terhes nő aki a következő történetet megosztotta:

A kép illusztráció!

“Felültem a trolira, de senki nem akarta átadni a helyét a buszon. Vártam türelmesen, hátha megüresedik egy hely, de nem így történt. Ekkor megkérdetem valakit, hogy nem adná át nekem a helyét…

 

-Elnézést, leülhetnék?
-Tessék?
-Nagyon szépen kérem, engedje, hogy üljek le.
-Miért?
-Mert olyan helyen ül, ahol “tilos” lenne, és a fent jelző táblákra mutattam. Ezeken a hajlott hátú öreg, és egy nő gyerekkel a karján volt látható. Le szeretnék ülni.
-Nem úgy tűnik, mintha öreg lenne, és gyereket sem tart a karján.
-Feltételezem, hogy a gyerek a hasamban van. És jelen pillanatban a kiskrapek nagyon azt akarja, hogy üljünk le.

Teljes homály…mintha nem értené, vagy nem érdekelné, hogy miről beszélek. Álltam mellette egy darabig, és néztem, maximum 45 éves volt.

-Megkapta a nyugdíjat ebben a hónapban?-kérdezetem.
-Mit? Úgy tűnik, maga megbolondult.
-Ha nem kapott nyugdíjat, akkor minden bizonnyal nem öreg. Akkor, hogy itt üljön, egyetlen feltételnek kell megfelelnie, hogy egy gyerek legyen az ölében.

A következő 30 percben úgy fogom szeretni, mint az anyámat, mondtam, és leültem az ölébe. Ez a cselekedetem a legtöbb emberben hihetetlen döbbenetet, és felháborodást váltott ki. Úgy tűnt, senki nem érezte úgy, hogy márpedig jogosan cselekedtem.

forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!