Mesés erdélyi helyen pihen a brit trónörökös

Belülről is megmutatjuk Károly herceg erdélyi házát, amit gyönyörűen felújítottak.
Minden évben eltölt néhány napot zalánpataki birtokán a herceg.

Károly walesi herceg egy 1998-ban tett látogatása során szeretett bele Erdélybe, mind a háborítatlan, vadregényes tájakba, mind pedig abba az egyszerűségbe, nyugalomba és természetközeli életmódba, mely napjainkra már csak nagyon kevés helyen található meg Európában.

A brit trónörökös olyannyira megszerette a környéket, hogy mára több ingatlant is megvásárolt,  előbb 2006-ban vett házat egy kis szász faluban, Viscriben, vagyis Szászfehéregyházán, majd 2010-ben az erdélyi, Kovászna megyei Zalánpatakon alakított ki birtokot.

Károly herceg Zalánpatakon

Károly herceg zalánpataki birtokának felújítása során igyekezett minél teljesebb mértékben megtartani a hagyományokat és a rusztikus jegyeket, a gyönyörű részleteket, melyeket az épületek megőriztek. Ha nem is túl olcsón, de meg is lehet szállni, egy éjszaka all inclusive tartózkodás ára 118 font vagyis 40 ezer forint, de ebben benne van a háromszori étkezés, borok, sőt még vezetett túra is. Nézd meg képeken, hol alszik a herceg.

 

Csodaszép a zalánpataki birtok. Károly herceg minden évben eltölt itt néhány napot, de az év más részein turistáknak is kiadják az ingatlanjait.

 

A birtok tágas, és vendégfogadásra is alkalmas, öt nagy hálószobát is magában foglal.

 

 

Gyönyörű részletek - a felújítás során igyekeztek mindent eredeti formájában megőrizni.

 

 

Az egyik hálószoba.

 

A szóbeszéd szerint Károly herceg körülbelül 12 ezer fontért, vagyis alig több mint 4 millió forintért vette meg a helyet.

 

A ház korábban a falu bírájáé volt.

 

Igazi székelykapu határolja a birtokot.

 

Csendes, természetközeli élet, egyszerű és őszinte emberek - többek között ezért is szeret ide visszajárni a trónörökös.

 

Télen is gyönyörű a birtok. Károly herceget egyébként rokoni szálak is kötik Erdélyhez, II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia grófnő ugyanis a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született és nevelkedett.

 

 

Tiszta a levegő, tiszta a víz, és vegyszereket sem használnak a helyi gazdálkodók. A biogazdálkodás elveit hűen követő Károly herceg nem véletlenül rajong a környékért.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!