83 éves korában itt hagyott minket!

Megint egy hatalmas alakot vesztett a magyar színházi világ, 83 éves korában itt hagyott minket a legendás Jászai-díjas színésznő.

Pápai Erzsi 1989-től egészen nyugdíjba vonulásáig a Nemzeti Színházban lépett színpadra, később pedig Örökös Tagjává tették a Jászai-díjas színésznőt.

A színművész pályafutása során szerepelt a Bánk bánban, ahol Melindát és Izidórát is ő hívta életre, de a Csongor és Tündében és a Rokonokban is szerepelt.

Pápai Erzsi vitathatatlanul legnagyobb alakítását Erzsébet királynőként érte el a Stuart Máriában még a '60-as évek végén, de Ő a legnagyobb kihívásnak a III. Richárdban eljátszott Margit királynét tartotta, akit 25 évesen játszott el, úgy, hogy csupán egy éjszaka állt rendelkezésére, hogy megjegyezze a szöveget. A fiatal színésznő az első előadás után összeesett, és mentővel kellett kórházba vinni.

A szerelmet is a színházban találta: Ráday Imre segített neki felkészülni a Fehér Klára-darab szerepére, majd egy párt is alkotott a nála 30 évvel idősebb férfival.

Pápai Erzsi Isten Veled!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!