Egész Európát érinti a csapadékhullám

Hihetetlennek hangzik, de hurrikánoktól induló eső éri el hazánkat! Mi is kapunk a hurrikánok erejéből egy kis kóstolót, de nyilván gyengébb formában. Az Egyesült Államok partjaitól alig 200 km-re keletre örvénylő Maria és a tőle még keletebbre mozgó Lee hatással lesz térségünk időjárására a jövő hét elején. Van olyan, hogy egy hurrikán bekerül a nyugati szelek övébe, és eléri Európát. Persze jóval szelídebb formában, de még így is heves vihart okozva – tette közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat.A hétfőn, kedden nálunk lehulló csapadék forrásai részben a pusztító hurrikánok lesznek.

A pontos előrejelzést pedig itt olvashatod:

Szombat

Derült és erősen felhős tájak egyaránt lesznek. Csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 7 és 14 fokról hajnalra -1 és +10 fok közé hűl le a levegő. A derült tájakon lesz a hidegebb, talajmenti fagyra több helyen is számíthatunk.

Vasárnap

Derült és erősebben felhős időszakok, illetve területek váltakoznak. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3, 10 fok között alakul, de a derült, fagyra érzékeny tájakon ennél hűvösebb lesz, talajmenti fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Hétfő

Többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehet felhős az ég. Estefelé ugyanakkor nyugat felől felhősödés kezdődik. Csapadék éjfélig nem valószínű. A déli szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 3 és 10 fok között alakul, de a fagyra érzékeny helyeken fagypont körüli hőmérséklet valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Kedd

Nyugatról megerősödik a felhőzet, tovább csökken a hőmérséklet és az Európát elérő kiadós csapadékkal járó hidegfront beköszönt hazánkba is és a reggeli óráktól kezdve kelet felé haladva nagy mennyiségű csapadékkal látva el hazánk egész területét. Készülni kell a csatornák és pincék telítődésére. A nappali hőmérséklet 12 és 15 fok közt alakulhat, hajnalban több felé talajmenti fagyok alakulhatnak ki

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!