A Földről is látható volt az esemény!

Egy hatalmas robbanást rögzítettek a Hold felszínén! Valószínűleg egy aszteroida csapódott nagyjából 60.000 kilométer per órás sebességgel a holdunk felszínébe!

 

A jelenség azért is fontos, mert a tudósok azonnal felhívták rá a figyelmet, hogy ez akár a Földünkbe is csapódhatott volna, és lehet, hogy mi leszünk a következők.

Az aszteroida mely csapódott ráadásul ne is volt túl nagy, mindösszesen 40 kilogrammot nyomott. Képzeljük el, ha egy ilyen kis súlyú, és méretű gyilkos űrszikla ekkora kataklizmát képes okozni a Hold felszínén, mi lenne, ha egy-egy kilométeres aszteroida tartana a Föld felé...

Ha a földi körülmények között, bolygónk felszínébe csapódott volna be, akkor legalább egy 20 méteres átmérővel rendelkező krátert hagyott volna maga után, pedig ez feltűnően kicsi aszteroidának számít.

A közelben azonban sok minden elpusztulna, ugyanis legalább TÍZ Tomahawk rakéta erejével csapódna be.

A mostani esemény megint csak emlékeztette az emberiséget arra, mennyire törékeny is a Földi élet, és mennyire nagy az esélye, hogy előbb vagy utóbb, de egy gyilkos aszteroida keresztezze otthonunk pályáját.

Ha így lesz, nehéz lesz kidolgozni tervet, mely működhet ellene, mivel semmit sem teszteltek még le élőben, csak különféle elméleti és szimulációs modellek keretében, amik bár pontosnak tűnnek, mégsem egyenlőek a valósággal...

Minden évben egyre több potenciálisan veszélyes aszteroidát észlelnek, ezek egy része a jövőben pályát módosítva bizony komoly kataklizma elé sodorhat minket.


Az eset azért is fontos, mivel ha ezt a becsapódást a föld szenvedte volna el, felbecsülhetetlen károkat okozott volna és sajnos ez ellen nem tudunk védekezni...
Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!