Háztartásbeliként tengeti napjait.

Nem csupán betegsége sújtja, két éve rákot találtak nála, ráadásul politikai nézetei miatt egyetlen színház sem alkalmazza ezért két kisgyermekét neveli otthon Galkó Balázs, így lett háztartásbeli.

 

Szerencsére már gyógyulófélben van két éve diagnosztizált nyelvgyök rákjából. Több alkalommal sugárkezelést is kapott a 68 éves színész ám színpadon továbbra sem láthatjuk szerinte ennek a politikai véleménye az oka.

 

'Nincsenek felkéréseim. Félnek tőlem a színi igazgatók, így ugyan a Rádió Bézsben van egy műsorom, de az időm nagy részét a gyerekeimmel töltöm. Köszönöm szépen, ennek ellenére jól vagyok'

- mondta a színész. Galkónak két felnőtt és két kisgyermeke van, utóbbiak nevelésében alaposan kiveszi a részét, elmondása szerint most ők jelentik számára a munkát.

'A gyerekeimet mindennap el kell vinnem az iskolába, délutánonként értük megyek, aztán különböző szakkörökre, edzésekre hordom őket, és főzök nekik. Nekem most az ő nevelésük a munkám'


Férfi, mint háztartásbeli?

Nem mindennapi Magyarországon, hogy az apa háztartásbeli legyen, nehezen emészti ezt meg a társadalom. Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának felmérése szerint itthon még mindig domináns az a kép, hogy a nőknek kell alapvetően a házimunkával és otthonteremtéssel foglalkozniuk, a férfi pedig a családfenntartó.

Ez a kép viszont gyakran nagy problémákat okoz, mert mi történik, ha a többet keres, mint a férje? Vannak olyanok, akik megsebzettnek vélt férfiasságukat úgy gyógyítják, hogy még kevesebb házimunkát végeznek, mint általában, mutatva, ki is az úr a háznál.

A tradicionális, azaz hagyományos családmodell követői között a nő hiába került fő kenyérkereső szerepbe, nem viselkedett családfőként. Elfogadta, sőt volt, hogy el is várta, hogy a férfi besegítsen a házimunkába, de azért nagy változás nem következett be abban, hogy önmaga végezze el a munkák oroszlánrészét. Olyan esetek is vannak, amikor egymás igényeit felmérve, igazi társként viselkednek a párok egy-egy megváltozott élethelyzetben. Úgy tűnik, a színész családjában ez a nézet dominál, és nem csinál hiúsági kérdést abból, ki a családfenntartó, inkább próbálja ő is kivenni a részét a munkából.

Forrás

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!