Szabálytalan póttank is vétkes lehetett a tragédiában!

Nyolc hónapja annak, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, illetve volt diákok, tanáraikkal együtt utaztak haza Budapestre egy közös síelésből amikor megtörtén a tragédia, Olaszországban Verona közelében az autópályán balesetet szenvedtek. A tragédiában 17-en vesztették életüket, de a kedélyek a mai napig nem nyugodnak.

Felelős továbbra sincs, így a gyászoló hozzátartozók nyílt levélben követelik, hogy a balesetben felelős emberekkel szemben fellépjen az igazságszolgáltatás, a gyermekszállítás biztonságosabbá váljon, és az emberi élet fontossága kiemelt jelentőséget kapjon Magyarországon. A levélben olvasható, hogy az olaszországi baleseti jegyzőkönyv szerint a buszba szabálytalanul elhelyezett póttank volt beépítve!

'Ezek a póttankok a busztársaság további buszain is megtalálhatóak. Egy tűzvészben elhamvadt busz esetén nem kell ecsetelnünk ennek jelentőségét. A póttankok meglétét a busztársaság vezetője a mai napig tagadja'

– írták a hozzátartozók.

Az is felkavarta a kedélyeket, hogy a vétkes busztársaság – a felfüggesztés elmaradása miatt - megkezdte vagyona kimentését, a felelősségének el- és áthárítását.

'A cégnek új tulajdonosa van, Czakó Tibor ügyvezető 74 éves édesanyja. Mi, akik év elején szülői értekezletre jártunk, most már csak temetőbe, végignézhetjük ezt a gyalázatot'

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!