A kávé kiválóan használható a szépségápolásban is, mivel tele van antioxidánsokkal és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Íme néhány ötlet, hogyan használhatod a kávét otthoni szépségápolásban:

Arclemosó:
A kávé finom, exfoliáló hatása révén kiváló arclemosóként szolgál. Keverj össze egy evőkanál őrölt kávét egy evőkanál kókuszolajjal, majd gyengéd mozdulatokkal masszírozd be az arcodba, majd öblítsd le.

Cellulit ellen:
A kávészemek koffeintartalma serkenti a vérkeringést, így kiválóan használható a cellulit elleni harcban. Keverj össze egy evőkanál őrölt kávét egy evőkanál kókuszolajjal, majd masszírozd a problémás területekre körkörös mozdulatokkal.

Szem alatti táskák ellen:
A koffeinnek köszönhetően a kávé hasznos lehet a szem alatti táskák és puffadás elleni harcban is. Keverj össze egy teáskanál őrölt kávét egy teáskanál kókuszolajjal, majd vidd fel a szem körüli területre, majd hagyd hatni 10-15 percig. Végül öblítsd le.

Hajmaszk:
A kávéban található antioxidánsok segíthetnek megerősíteni a hajat, és ragyogóvá teszik azt. Keverj össze egy evőkanál őrölt kávét egy evőkanál olívaolajjal és egy tojássárgájával, majd vidd fel a hajadra, majd hagyd hatni 30 percig. Végül mosd ki a hajadat.

Kéz- és lábpeeling:
A kávé őrleménye tökéletesen alkalmas kéz- és lábpeelingre is. Keverj össze egy evőkanál őrölt kávét egy evőkanál kókuszolajjal, majd masszírozd a kezed vagy a lábaid bőrébe, majd öblítsd le. A peeling eltávolítja a száraz és kemény bőrréteget, így puha és sima bőrt eredményezve.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!