Rettentően egyszerű fitness palacsinta! :)

Ez a változat nagyon egyszerű, körülbelül 15-20 perc alatt kész van, könnyen fordítható, és remek a fehérje-szénhidrát aránya, illetve a kalóriatartalma is. Mert ebben alma van. Meg fahéj, meg tojás, meg protein… liszt pedig természetesen ebben sincs. Na de nézzük meg inkább, hogy is készült el! Egyébként volt egy ösztönös sejtésem, hogy ez irtózatos marhajó lesz, mert az elsőtől az utolsó percig végigfotóztam a fázisokat Nektek. 

Újfajta palacsinta

1. lépés

Hozzávalók

• 1 nagy alma

• 2 tojás

• 1 szűk mérőkanál vaníliás proteinpor (lehet más ízű is, de azt nem tudom, milyen)

• 3 mk. kókuszzsír

• 1 mk. fahéj

 

Az almát meghámoztam és lereszeltem, majd az egész tojásokkal, a proteinnel és a fahéjjal jól eldolgoztam egy villával. A serpenyőbe tettem egy mokkáskanál kókuszzsírt, és felforrósítottam, majd rákanalaztam a tésztám egyharmadát. Ebből az adagból három tökéletesen egyforma, jókora tenyérnyi palacsinta jön ki. 


Újfajta palacsinta

2. lépés

Közepes lángra vettem rögtön és azon sütöttem 4-5 percig mindkét oldalát. Minden palacsinta alá tettem egy-egy mokkáskanál zsírt, ez fontos, hogy ne tapadjon le! Míg sülnek el lehet készíteni a csokiöntetet, vagy bármilyen cicomát, amivel szeretnénk felturbózni: édes túrót, vaníliás mézet, cukormentes lekvárt, kakaót… 

Én két nagyobb kocka étcsokit olvasztottam össze egy evőkanál tejjel. Mikor mind megsült, lecsurgattam a csokival, és egy önelégült vigyorral megettem az egészet. 


Újfajta palacsinta

3. lépés

Ja, és anélkül is nagyon laktató, hogy felfújna, elnehezítene, megülné a hasunkat.

Bepakolhatjuk dobozkába apukának-gyerkőcnek… vagy épp magunknak, mert magában is isteni jó, ráadásul nem morzsál, nem folyik, tökéletesen hurcibálható. Így legalább nem kell párás szemmel sóvárogni a cukrászpult vagy a kollégák habos sütijei előtt, mert nekünk ezerszer menőbb cuccunk lesz!

 

Szóval ez a palacsinta minden tulajdonságában egy tudományos fantasztikum! Köszönöm a figyelmet, szaladhat mindenki a konyhába! …mert nekem senki ne mondja, hogy egészségesen és alakbarát módon nem lehet jókat kajálni!



 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!