Nem csak nagyobb ünnepek alkalmával, túlevés esetén, hanem a hétköznapokban is nagy segítség lehet!

Ha fáj a hasad, puffadsz, bélfertőzésed van vagy a gázok bántanak, nincs szükséged másra, csak egy kis elszántságra és néhány almára!

Egy szép nagy leves almát alapos mosás után pucolj meg, majd reszeld le a kisebb lyukú reszelővel pépesre. Ezután várj, amíg megbarnul és kiereszti valamennyire a levét.  Ha ez megtörtént, mindig éhgyomorra edd meg, hogy szépen, jótékony bevonatot képezzen egész bélrendszeredben, ezt naponta többször, az étkezések között is ismételd meg.. Meglátod azonnal milyen megnyugtató lesz irritált beleidre. Váljék egészségünkre! Mi a zamatos, édeskésen savanykás jonagold vagy idared fajtákat részesítjük előnyben.

 

És, hogy miért olyan jó ez a kúra?

Néhány dolog amit az almáról tudni érdemes: Nagyon magas pektintartalommal rendelkezik, ez egy különleges szénhidrát, amelyet az emberi szervezetben lévő enzimek nem tudnak lebontani, viszont az emésztőrendszerben élő baktériumok olyan vegyületekké alakítják, amelyek védik a hurutos bél nyálkahártya felületét, védőréteget képeznek és elősegítik annak egészséges működését. Továbbá a pektin salakképző anyagokat is juttat a székletbe, amivel segít a hasmenés és a székrekedés enyhítésében. Nyersen fogyasztva segíti az emésztést, vitamin-, foszfor- és almasav tartalmánál fogva az agyra is jótékonyan hat, valamint a vese és máj működését is szabályozza.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!