Ezeket fogadjunk nem tudtad a szegfőszegről!

Sokan használják a szegfűszeget, intenzív hatása miatt a különböző ételekben, de igazán télen van rá nagy kereslet, mivel ilyenkor a karácsonyi ételeknek és a forralt bornak alap alkotó eleme, illetve a narancsos díszek nélkülözhetetlen kelléke.

Viszont amit nem tudnak sokan, hogy nagyon magas a B-vitamin tartalma, de sok benne a C-, E-, és a K-vitamin is, rengeteg ásványi anyagot-káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, mangánt, rezet, szelént, és cinket tartalmaz ezek mellett az omega3-, és omega6 zsírsavaz értékes illóolajok közül eugenolt, kariofenilént, és ilangot tartalmaz

A szegfűszeg pozitív tulajdonságai:

1.Baktérium, és vírusellenes

Segítségével könnyen felvehetjük a harcot a vírusokkal, baktériumokkal, és kórokozókkal szemben. Az orvos által felírt kezelés kiegészítőjeként nyugodtan használjunk szegfűszeget is.


2.Gyomorgörcs ellen

A vírusos eredetű gyomorproblémák kiváló ellenszere lehet a szegfűszeg. Nagy hatóerővel pusztítja el a szervezetünkből a betegséget okozó vírusokat.

3.Étvágyserkentő

Stimulálja a gyomornedvek termelődését, serkenti az étvágyat. Gyomor-, és nyombélfekély, és magas gyomorsav esetén azonban nem ajánlott fogyasztani nagyobb mennyiségben.


4.Szabályozz a bélműködést

Gondoskodik a megfelelő bélműködésről, szabályozza az emésztést. Hasznos lehet különböző végbél, máj, és bélbetegségek esetén.


5.Szájüreg egészségéért

Enyhíti a fogfájást, de hatékony gyulladásgátló, és ezért különböző ínyproblémák esetén is hatásos lehet. Frissíti a lélegzetet.


6.Stresszoldó

A szegfűszegben található illóolajok természetes, és hatékony nyugtató hatással rendelkeznek. Ha idegesek vagyunk, rágjunk el egy szegfűszeget.


7.Csökkenti a rák kialakulásának esélyét

Eugenol tartalma miatt megállítja a rákkeltő sejtek kialakulásának folyamatát.


8.Görcsoldó

Menstruáció görcsök esetén nagyon hatékony lehet a szegfűszeg. Sőt, a magas vérnyomást is csökkenti, így a görcsös fejfájást is megszünteti.


Hogyan alkalmazzuk?

Szív-és érrendszeri problémák esetén tegyünk 5 szegfűszeget egy fél liter vörösborba, és adjunk hozzá egy csipet fahéjat is. Zárjuk le jól az üveget, és tegyük védett helyre 3 hétre. Ezután napi 1-3 alkalommal 1 teáskanálnyi mennyiséget vegyünk be belőle.
Száj-és fogproblémák esetén rágjunk el 1 szegfűszeget.
Az emésztés serkentése érdekében étkezés előtt 15 perccel rágjunk el 1-2 szegfűszeget.

Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!