A fiú lenyelte a kavicsokat is, majd később rosszul lett. Szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták. A kórházban két műtétet hajtottak végre rajta, mivel közvetlen életveszélyben volt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt két fiatalkorú férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A vádhatóság hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a vádirat szerint a két fiatalkorú vádlott és egy gyermekkorú társuk tavaly március végén egy borsodi kistelepülés általános iskolájának udvarán először megpróbálták megragadni egy másik kiskorú fiút és a fűbe hempergetni. Azonban a sértett védekezett és sikerült elmenekülnie tőlük.

Ezután a vádlottak a sértett kiskorú fiúhoz mentek, lefogták a kezét, majd leterítették a földre és hanyatt fekvő helyzetben tartották. A gyermekkorú fiú füvet, kavicsot és homokot tömött a kiskorú fiú szájába, amit a sértett lenyelt.

A sértett szégyellte a történteket, így nem számolt be róla sem tanárainak, sem szüleinek. A következő napokban azonban egyre rosszabbul érezte magát, szülei orvoshoz vitték, ahol kórházba utalták, és két műtétet kellett rajta végrehajtani.

A közleményben elhangzott, hogy a sértett szervezetébe került idegen anyag miatt kialakult megbetegedés súlyos és közvetlen életveszélyes helyzetet eredményezett, amit csak a megfelelő orvosi ellátás segítségével sikerült helyrehozni. A történtek és a gyógykezelés utáni időszak pszichés traumát is okozott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal kapcsolatban próbára bocsátást javasolt, egyidejű pártfogó felügyelet mellett, és külön magatartási szabályok betartásának kötelezettségével.

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!