Amikor kimerültnek érzed magad, egyáltalán nem biztos, hogy a tested fáradt. A lelkünk ugyanúgy, és ugyanannyira kimerülhet, mint a test. Hogy milyen jelek figyelmeztetnek erre? Íme a legjellemzőbb 13.

Az alvás önmagában nem fog segíteni, ha  Te is lelki kimerültséget érzel. Az is előfordulhat, hogy valójában nem tudod pontosan, mi a gond veled, csak azt érzed, valami megbillent benned. Amikor a lelked fáradt, hiába eszel, hiába figyelsz a testedre, mégis enerváltnak, kedvetlennek érzed magad. 
Az is lehet, hogy bár sikerül aludnod nyolc-kilenc órát, idejében ébredsz, mégis fizikai fáradtságot érzel.

Ha úgy gondolod, hogy a lelked kimerült, érdemes ennek az okát mielőbb kiderítened. Betegségekhez is vezethet ugyanis a lelki kimerültség. 
Csak kevesen vannak, akik tudatosan figyelnek a lelkük hangjára, akik maguk is felismerik a jeleket. Segítségül felsoroljuk a legjellemzőbbeket. 
Olvasd el figyelmesen a listát, ha bármelyiket tapasztalod magadon, akkor itt az ideje, hogy lelki és testi egészséged érdekében nagyobb változtatásokat tégy az életedben.

13 jel, hogy a lelked kimerült:
1. Nem szereted magad.
2. Ragaszkodsz azokhoz az emberekhez, akik semmi jót nem tesznek veled, akik elveszik az energiádat, akikkel mielőbb érdemes lenne megszakítanod a kapcsolatot.
3. Még mindig ragaszkodsz olyan dolgokhoz is, amelyek pedig már nem szolgálnak téged.
4. Akkor is igent mondasz, amikor pontosan tudod, hogy nemmel kellene válaszolnod.
5. Másokat helyezel a saját igényeid elé.
6. Magadhoz sem vagy őszinte.
7. Hagyod, hogy mások kihasználjanak, visszaéljenek a kedvességeddel.
8. Még mindig megteszel olyasmit is, ami ellenkezik a céljaiddal.
9. Nem tudod elengedni a múltat.
10. Rettegsz a jövőtől.
11. Zűrös az életed.
12. Nem vállalod a felelősséget, kifogásokat keresel, amikor valami helytelen dolgot tettél.
13. Nem tanulsz a hibáidból.


Ezt teheted, amikor kimerült a lelked

A felsoroltak rendkívül károsíthatják a lelkedet, akár könnyedén depresszióhoz vezethetnek. Amikor a lelked kimerült, lehetőség szerint minél többet próbálj meg pihenni, lazítani! Próbálj meg olyan dolgokat tenni, amelyek örömmel töltenek el. Az öröm, a szeretet érzése ugyanis üzemanyagként hat a lelkedre.

Hogy ismét feltölthesd magad, érdemes minél többet meditálnod vagy sétálnod a természetben. Az illóolajos, lazító masszázs, de akár a szaunázás is csodákat tehet. Bármit is próbálsz, a lényeg, hogy érezd jól magad, hogy figyelj a belső érzetekre. A feltöltődés nem halad egyik napról a másikra, hiszen az sem egyik napról a másikra történt, hogy idáig jutottál. Engedd meg magadnak a lazítást, engedd meg magadnak a feltöltődést. A zenehallgatás, a tánc, a mozgás szintén sokat segíthet, hogy hangulatod minél előbb a régi lehessen.

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!