Rengetegen rosszul csinálják!

Sokan nem tudják, de egyáltalán nem mindegy, hogy az élelmiszereket hol tároljuk a hűtőben, nem véletlen, hogy sok hűtőszekrényben fel is vannak festve a különböző élelmiszer fajták és szinte minden gyártó szokott adni felragasztható vagy egyéb tájékoztató kis lapot amelyben javasol egy módot az élelmiszerek tárolására.

Nyilván sokunk csak bedobálja a hűtést igénylő termékeket a frigóba, de ezt nem teszi jól ugyanis sokan nincsenek vele tisztában, hogy a hűtőkben nem egyenletes a hőmérséklet.

A felső polcok általában valamivel melegebbek, mint a lejjebb lévők. Ezért az úgynevezett magasabb kockázatú élelmiszereket, mint a tej és a húsok nem tanácsos a felső polcokon tárolni. Mert ha a lenti polcokon tároljuk ezeket az élelmiszereket, akkor kisebb a kockázta annak, hogy elszaporodnak bennünk a baktériumok, amelyek akár ártalmasak is lehetnek. Éppen ezért érdemes a lenti polcra tenni még a tojást is.
A gyümölcslé, a ketchup és a majonéz, amelyek tartalmazhatnak egy kis természetes tartósítószert mehetnek az ajtóban lévő polcokra, ahol picit melegebb van. A sajtot, a vajat és a különböző joghurtokat tehetjük a felső polcokra. A (szeletelt) kenyeret a hűtő helyett érdemes lehet a fagyasztóba tenni, hiszen ott nem lesz penészes, ellenben a kenyérpirítóban gyorsan felmelegíthető.

A legalsó dobozokba pedig tehetjük a zöldségeket és a gyümölcsöket - de legyenek jól elkülönítve. Számos gyümölcs ugyanis kibocsát magából egy bizonyos gázt (etilént) érés közben, ami miatt hamarabb tönkremehetnek a zöldségek is.

Forrás: Házipatika

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!