A híres Coco Chanel divattervező, és a Chanel divatház alapítója azt mondta, hogy a nő névjegykártyája a keze. Az ápolt kéz fontos része a kellemes külső megjelenésnek.

Sajnos, nem sokan dicsekedhetnek a szép, ápolt és egészséges kezükkel. De erre is van megoldás! Szerkesztőségünk összegyűjtött néhány hasznos tippet, ami segítségével tökéletes körmöd lehet.

Hogyan kezeljük a körmünket?

1. Ha nem szeretnél körömlakkot használni, vagy nem szeretnéd kitenni a körmödet különböző vegyi kozmetikumoknak, akkor zúzz össze egy fokhagymát és kend rá a körmödre. A hatása lenyűgöző! Ne félj a kellemetlen szagtól, mert kézmosás után a szaga gyorsan elillan, különösen akkor, ha egy kis citromlével is bedörzsölöd. A fokhagyma erősíti a körmöket.

2. Szeretnéd, hogy körmeid gyorsan növekedjenek? Ha a körmeid növése leállt, áztasd meg őket meleg vízben, amelybe előbb sót oldottál fel. Ez az oldat serkenteni fogja azok növekedését. Ha letört a körmöd és szeretnéd, hogy gyorsan újra megnőjön, akkor áztasd 4-5 napig sós vízbe. Ezután kend be a kedvenc illóolajjal és a gyöngéd kéz garantált!

3. Ha meg szeretnéd védeni kezed és körmeidet a vegyi anyagok káros hatásaitól, akkor mindig használj védőkesztyűt, amikor mosogatsz, vagy tisztítószerekkel dolgozol.

4. Készítsünk néhány perc alatt egy szuper megoldást a szép, egészséges körmök érdekében.

Hozzávalók: 4 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, néhány csepp citromlé. Keverjük össze az összetevőket és készítsünk körömpakolást, majd áztassuk körmünket 30 percig. Alkalmazzuk ezt a keveréket 14 napig, lefekvés előtt. 3 havonta érdemes megismételni ezt az eljárást! Ezzel a pakolással a körömgombát is kezelhetjük, továbbá a megvastagodott és elszíneződött körmökre is pozítív hatása van!

A kezed egy igazi kincs, gondoskodj róla megfelelően!

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!