El tudod képzelni a reggelt kávé nélkül?

Nem igazán tudom elképzelni a napom reggeli kávé nélkül, valahogy nem térek észhez és a kávé főzésének rituáléja és annak elfogyasztása valahol az ébredési folyamatommal egybe nőtt. Rengeteg fajta módon fogyaszthatjuk a kávét, tejjel cukorral, feketén és akkor még nem beszéltünk az őrölésről és a pörkölésről vagy a kávé fajtájáról.

Ám sokan nem tudják, hogy milyen hatásai vannak!

A kávé legfontosabb és legismertebb hatása a benne lévő koffeinnek köszönhetően, hogy éberebbnek érezzük magunkat, mert blokkolja az adenozin nevű vegyületet érzékelő receptorokat az agyban, emellett stimulálja az adrenalin termelődését is.
Emellett  átmeneti vérnyomás-emelkedést is okoz, mert szűkíti az ereket, és ezzel keményebb munkára készteti a szívet. A kávé hatással van az anyagcserére is, hisz erőteljes vízhajtó hatású, ami ezt jelenti, hogy elvonja a vesékből a bennük tárolódó folyadékot.

Tudtad? A nemi életünkre is pozitív hatással lehet a kávé, ugyanis a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy akik naponta két csésze kávét isznak, azok kisebb eséllyel szenvednek erekciós zavarokban.

nlcafe.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!