Házi megoldások amik jobbak mint a vegyszerek!

Mennyire örül az ember mikor megvesz egy új cipőt, táskát bútort, elkészül a fürdő vagy kész a padlószőnyeg a házban. Sajnos az idő múlásával bármennyire is vigyázunk rá elkezdenek ezek a tárgyak koszolódni. Rengeteg tisztítószert reklámoznak a TVben de tudta azt, hogy az otthon megtalálható dolgokból sokkal jobbat készíthet? Mutatjuk ezeket a trükköket:

Műanyag vágódeszka vagy tálca, citromlé és konyhasó keverékével dörzsöljük át!

 

A zsíros edényeket és tepsiket hidrogén-peroxid és szódabikarbóna nedves keverékével bekenjük majd fél óra után egyszerűen leöblítjük.

 

Sajnos a padlószőnyegen előfordulhatnak foltok erre egy nagyon jó megoldás ha szórófejes edénybe töltünk egy rész ecetet két rész vizet, befújjuk a szennyeződést majd egy tiszta rongyot ráterítünk, és a folt felett egy vasalót gőzfokozatra állítunk. Addig vasaljuk a rongyot a folt felett míg át nem kerül a folt a rongyra.

 

Egyszerűen fehérítőszerrel fújjuk be majd töröljük le a felületet.

 

A fehér cipő akkor szép ha fehér. Egy ecsettel kenjük be egy rész mosogatógép tisztító folyadék, három rész hidrogén-peroxid, és két rész szódabikarbóna keverékével, majd mehet a mosógépbe. Olyan lesz mint az új!

 

Kenjük be olíva olajjal, hagyjuk száradni, majd száraz ruhával fényesítsük. Ha elsőre nem járunk sikerrel ismételjük addig amíg el nem tűnik a karcolás.

 

Rengetegféle kárpittisztítót lehet kapni, de ami azoknál jobb az patikában vásárolható tiszta alkohol. Egyszerűen csak egy fehér szivacsot itassunk át alkohollal és tisztítsuk meg a kárpitot.

 

Annyira egyszerű megoldás, gyerek popsi törlőkendővel simán tisztítsuk meg a felületet!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!