Mutatjuk, melyiknek milyen hosszú a szavatossági ideje.

A hálóban

Párnák

A párnák szavatossági ideje nagyjából 2-3 év, ezt követően melegágya lehet a poratkáknak, és a nyakunk is megfájdulhat a hosszas használat következtében kialakuló egyenetlen felszín miatt.

 

Papucs

Nincs is jobb érzés, mikor egy kemény és hosszú nap után végre ledobhatjuk a magas sarkút és belecsusszanhatunk legkedvesebb otthoni papucsunkba. Ezt 'egészséges' szinten nagyjából fél évig ajánlatos megtennünk, ha meg akarjuk kímélni a lábunkat a különféle fertőzésektől. A bőrgyógyászok azt is megjegyzik, hogy a mamuszok jó, ha sűrűn találkoznak a mosógéppel, de 6 hónap után érdemes őket lecserélni.

 

 

A fürdőben

Szivacs

A különféle fürdőszivacsok 2 hét használat után könnyen okozhatnak fertőzéseket, irritációt, főként akkor, ha valakinek érzékenyebb a bőre, ezért érdemes cserélgetni őket. Bocs, SpongyaBob.

 

Törölköző

Lehetőleg ne használjunk egy törölközőt 1-3 évnél tovább (minőségtől és anyagtól függően). A vizes anyag melegágya a baktériumoknak, ezért használat után mindenképp hagyjuk teljesen megszáradni őket, és gyakran cseréljük le.

 

Hajkefe

A hajkeféket ugyanúgy tisztítani kell, hetente legalább egyszer, és évente egy alkalommal nem árt, ha beszerzünk egy új darabot, csak a biztonság kedvéért.

 

Fogkefe

Sajnos itt sem játszik a 'míg a halál el nem választ' effektus, a fogkeféket legalább 3 havonta kellene cserélnünk, de a legtöbben nem tesszük meg. A szakemberek azt is javasolják, hogy betegség - influenza, vírus - lefolyása után lehetőleg ne használjuk ugyanazt a darabot, mint előtte, nehogy újra megfertőződjünk.

 

 

Különböző zugokban elszórtan

Hosszabbító

A hosszabbítónak is van 1-2 éves szavatossági ideje. Ha kihasználtuk, akkor utána érdemes ebből is újat beszerezni, nehogy súlyos gondokkal kelljen szembesülnünk a későbbiek során.

 

Tisztítószerek

Ha az ember sűrűn takarít, akkor valószínűleg elhasználja a tisztítószereket 3 hónap alatt, de ha nem, akkor is érdemes őket lecserélni ennyi idő elteltével, hiszen ezt követően 'lejárnak' és elveszítik a hatékonyságukat.

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!