Ön szerint kinek kell a kárt rendeznie?

 

Tünde a digitaliscsalad.hu-n számolt be egy esetről ami sok szülőben felmerülhet. A technika fejlődése során mára szinte elengedhetetlen, hogy a gyermekünknél is legyen mobiltelefon. Van olyan szülő aki azonnal a gyermeke kezébe tolja a legdrágább okostelefont is amint az elbírja, a másik véglet pedig az, hogy a végsőkig próbálja kihúzni, hogy ne váljon gyermeke ez eszköz rabjává.

Tünde azon az elven van, hogy gyermeke egyedül jár haza és nagy segítség ha használhatja mobilját és hordja magával a suliba is amit egyébként nem tiltja semmi. Az egyik nap lánya egy osztálytársnője viszont elejtette a lánya telefonhát aminek következtében annak betört a kijelzője. Itt jön a kérdés, hogy kinek a felelőssége ennek a telefonnak a megjavíttatása. Tündének szerencséje volt, mert a kárt okozó gyermek szülei gondolkodás nélkül szervizbe vitték a telefont és a kieső időre lányuknak cseretelefont is biztosítottak.

Jogilag a kárt okozó gyermek szüleié a felelősség, de ahogy sokszor nehéz eldönteni mennyire lehet igazságot tenni két gyermek szava közt ha azok különbözőek...

Önnek mi a véleménye? Ad mobilt gyermekének?

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!