Pedig a száraz anyagot emészthetőbbé tenné!

 

Nagyon sok diák úgy gondolja, hogy az amit az iskolában tanul nem érdekes és hasztalan. Sajnos nem járnak messze a valóságtól ugyanis van rengeteg olyan dolog aminek nem látjuk hasznát az életbe, de most ne menjünk bele. Viszont van lehetőség arra, hogy úgy adjuk le az anyagot, hogy az megragadjon a gyerek fejében és nem is kell küzdeni érte, csupán néhány érdekességgel, megdöbbentő ténnyel könnyebben megragadnak a száraz tények a kicsik fejében.

 

Biológia

 

Majdnem 100% annak a valószínűsége, hogy egy pohár víz tartalmaz legalább egy olyan molekulát, ami keresztül ment már korábban egy dinoszauruszon.
     
A kolibri az egyetlen olyan madár, amely tud hátrafelé repülni.
     
A koala maci ujjlenyomata megkülönböztethetetlen az emberétől, még elektronmikroszkóp alatt vizsgálva is.
     
És ha már itt tartunk: a ‘koala maci’ valójában nem is maci. A koalák valójában őshonos erszényesek, és nem tagjai a medvék családjának. Puff!


A medveállatkák a legfélelmetesebb teremtmények a Földön. Olyan szélsőséges körülmények között is képesek életben maradni, mint a permafroszt időjárás, a forráspont feletti hőmérséklet, a radioaktív sugárzás, vagy a világűr vákuuma.
     
A Tyrannosaurusok és a Stegosaurusok között eltelt idő nagyobb, mint a Tyrannosaurusok és köztünk lévő idő.

A földigilisztának öt szíve van.


A kék bálna szíve olyan nagy, hogy akár egy gyerek is simán áthaladhatna az artériáján.
     
Az ember és a banán DNS-e 50%-ban megegyezik.
     
A méz az egyetlen olyan élelmiszer, amely sosem romlik meg. Erre a legnépszerűbb bizonyíték, hogy még Tutanhamon fáraó sírjában is találtak ehető mézet.

 

Fizika, Földrajz
 

 


A Plútó simán elférne Ausztrálián.

A Plútó felfedezése és törpebolygóvá minősítése között eltelt 76 évben egyszer sem kerülte meg a Napot. A Plútónak ugyanis 248 emberi évre van szüksége ahhoz,hogy egy teljes kört leírjon a naprendszerünk központi csillaga, vagyis a Nap körül.

A Vénuszon tovább tart egy nap, mint egy ‘Vénuszi-év’, vagyis amíg a bolygó megkerüli a napot.
     
A Szaturnusz Titán nevű holdján olyan alacsony a gravitáció és sűrű a légkör, hogy akár galamb-méretű szárnyakkal is könnyedén repülhetnénk.
     
Egyetlen egy pohár vízben több molekula található, mint ahány pohár víz a Föld óceánjaiban összesen.

Egy űrhajó röppályája (pl. a Holdig) még véletlenül sem egyenes, noha annak gondoljuk, valójában egy összetett ellipszis alakzatot rajzol ki.
     
A Szaturnuszon és a Jupiteren gyakran (szó szerint) gyémánt-eső hullik.
     
Ha elképzeljük, hogy a nap egy emberi sejt, akkor összehasonlításképpen a Tejútrendszer akkora lehet a naphoz képest, mint az Egyesült Államok területe egy emberi sejthez képest.

 

 


Az űrből nézve mind a mai napig látni lehet a Kelet- és Nyugat-Németországot elválasztó határvonalat, az eltérő típusú izzók miatt.
     
Oroszország területe nagyobb, mint a Plútó teljes felszíne.
     
Kleopátra korban közelebb élt az első holdra szálláshoz, mint az egyiptomi piramisok megépítéséhez.
     
Van térerő a Mount Everest (Csomolungma) tetején.
     
14 évvel a Titanic elsüllyedése előtt készült egy novella egy bizonyos Titán nevű hajó szerencsétlenségéről, mely minden tekintetben megegyezett a Titanic későbbi balesetével. A novella íróját később emiatt időutazónak tartották.
     
Soha nem fogjuk tudni, hogy ki volt a ,,tűzcsap” feltalálója, mert Washington állam szabadalmi irodájában elvesztették a vele kapcsolatos szabadalmat 1836-ban.
     
Neil Armstrongnak ki kellett töltenie egy bevándorlási formanyomtatványt, miután visszatért a Holdról az Egyesült Államokba.
     
Angliában majd 300 éven keresztül a francia volt a hivatalos nyelv.


Caligula római császár egyszer úgy döntött, hogy háborút hirdet a tengerek Istenének, Poseidonnak. Ennek okán elrendelte, hogy a katonái véletlenszerűen dobálják a lándzsáikat a vízbe.
     
Minden 2. percben több képet készítünk manapság, mint az egész emberiség a teljes 19. században.
     
Amikor a Warner-testvérek megalapították filmstúdiójukat (Warner Brothers) az Oszmán Birodalom még létezett.

 

Kultúra és élet

 

Steven Spielberg 1968-ban kibukott az egyetemről, de 2002-ben végül újra megpróbálta és elvégezte tanulmányait, hogy így fejezhesse ki háláját a szüleinek, amiért segítették őt a továbbtanulásban.
     
Bármelyik Wikipédia oldalon is tartózkodunk, az oldalakon található kereszthivatkozásokon lépkedve előbb-utóbb valamilyen filozófia-témához jutunk.
     
A hagyományos fémdobozos kólák elsüllyednek a vízben, még a diétás (fémdobozos) kólák úsznak a víz felszínén.
     
Ha képesek lennénk hallani a 20Hz-nél alacsonyabb hangokat, hallanánk a saját izmaink mozgását.
     
10 izlandi közül legalább 1 megír és kiad egy könyvet az élete során.
     
A mikrohullámú sütők az elhasznált áram 99%-át készenléti (Standby) üzemmódban fogyasztják el, nem pedig melegítés közben.

Izgalmas érdekességek a világból Norvégia zászlaja

 

Norvégia zászlaját a “zászlók anyjának” is szokás becézni, hét másik ország zászlaja ugyanis teljes egészében megtalálható rajta. Ha figyelmen kívül hagynánk az országok zászlaján található címereket, akkor még ez a szám is sokkal nagyobb lenne.

liked.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!