Sokan nem is sejtik milyen veszélyes dísze van otthonuknak!

A növények nagyon fontosak életünkben, élelmet adnak, építőanyagot és ami a legfontosabb ők termelik az oxigént ami éltet bennünket. Ám vannak olyan növények amelyek mérgezőek számunkra. Hihetetlen, de van egy olyan dísznövény ami a hazánkban is elterjedt, percek alatt végez akár egy felnőttel is.


Ha egy sérült levélhez érünk belőle melynek nedve a kezünkhöz tapad, és az véletlenül a szemünkbe kerül akkor akár végleges vakságot is eredményezhet.

Rengeteg hasonló esetről vannak írásos beszámolók:

Az egész úgy kezdődött, hogy egy édesanya kisfia nyugodtan játszott a szobában. Nem sokkal később az ötéves kisfiú azt mondta anyukájának, hogy rosszul érzi magát. Mivel nem látszott rajta semmi, az anya azt hitte csak fáradt, vagy a gyomra rendetlenkedik, ami sokszor előfordul kis gyerekeknél. Nem sokkal később azonban a gyerek elkékült, és kapkodni kezdte a levegőt. Az anya azonnal a mentőket tárcsázta, hamar megérkeztek és kórházba szállították gyermekét. Az orvos azonnal látta, hogy valami mérgezés történt, fél óráig küzdöttek az életéért, de sajnos nem tudták megmenteni. Az anya nem is sejtette, mivel mérgezte magát meg a gyermek.

Az orvosok azonnal toxikológiai vizsgálatot rendeltek el, és kiderült, magas volt a vér kalcium oxalát szintje

A buzogányvirág nevű növény tartalmazza ezt a mérget. Sokan tartják, mert nagyon igénytelen, bárhol megmarad. Nem is tudják, milyen veszélyes. Csak az Egyesült Államokban évente több tízezer buzogányvirág mérgezést észlelnek, és ebben nincs benne a kisállatok mérgezése.

forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!