Egy leleményes embernek még dolgoznia sem kell, ha pénzt akar keresni!

 

A leleményes mérnököt Joaquín Garcíat még 1996-ben bízta meg a cége a Cádíz azzal a feladattal, hogy ezentúl ő felügyeli az egyik önkormányzati szennyvíztelepet. Mivel már 20 éve dolgozott 2010-ben a Cádíznél, ezért az eltöltött évek miatt a város alpolgármestere ki szerette volna tüntetni, ám mikor utána kérdezősködtek a kollégáktól senki sem tudott nyilatkozni, hogy milyen munkát végez. Ugyanis a mi kedves emberünk minden nap bejárt az irodájába, de mivel az a szennyvíztelep amelynek felügyeletével 1996-ban megbízták, még mindig nem épült meg, így ugyan bejárt az irodába de ott semmilyen munkát sem végzett 14 éven keresztül! És mivel senkinek nem tűnt ez fel ezért minden hónapban felvette a fizetését ami jó 8 millió forint volt évente. Mikor kiderült, hogy Joaquín nem a munka hőse bíróság elé is állították ahol a 69 éves férfi azt nyilatkozta, hogy

azért nem szólt arról, hogy nincs mit csinálnia mert, félt, hogy elveszíti állását, ha rájönnek nincs szükség rá és így annyi idősen nem kapna állást, ezért bejárt minden nap, de ott nem csinált semmit.

A bíróság méltányos volt a férfival ezért csak egy éves fizetése visszafizetésére kötelezték ami ahhoz képest, hogy 14 éven keresztül kapta a pénzt a semmiért nem is olyan nagy összeg.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!