Segíti a fogyást és védi a szívet!

 

Sokan mai napig nem használják és a polcok legalján, egyáltalán nem szemmagasságban van a polcokon de az egyik legegészségesebb és sokoldalúbb élelmiszerünk a zab, ráadásul igen egészséges. Rengeteg tápanyagot tartalmaz és segít a szervezet cukor háztartásának szabályozásában, ráadásul még olcsó is és különböző kutatások bizonyítják, hogy segít az érrendszeri megbetegedésének kialakulásának csökkentésében.

Csak napi 60g zab segít csökkenteni a koleszterinszintet!

Ilyen élettani hatásai vannak a zabnak:

Magas az antioxidáns és rost tartalma
Segít megtisztítani a beleket, elősegíti a fogyást
Magas fehérje tartalom
Kevés energiát tartalmaz
Védi a szívet
Javítja az anyagcserét
Méregteleníti a testet

Mivel gyorsítja az anyagcserét ezért jó társunk lehet a fogyásban is, érdemes minden nap fogyasztani kiváltképpen reggel. A mellett, beindítja reggel az emésztési folyamatokat segít az inzulinszint szabályzásába és elősegíti a a méreganyagok távozását a szervezetből. Rendszeres fogyasztásával a szervezetünk rengeteg ásványi anyaghoz és fehérjéhez jut.

Zabpelyhes víz recept:

1 csésze bio zabpehely
1 teáskanál vanília
2 liter víz
1 fahéj, 1 teáskanál fahéj
Stevia vagy más édesítőanyag

 

 

A csésze zabpelyhet áztassuk egy kevés forró vízbe és hagyjuk egy órán keresztül majd botmixerrel mixeljük össze, adjuk hozzá a maradék vizet és a többi összetevőt és jól keverjük össze, de a legjobb ha egy turmixgépben tesszük ezt. Tegyük ez zárható kancsóba és fogyasszunk minden étkezés előtt egy keveset belőle, a várt hatás nem marad el.

Ezen kívül nagyon finom édességeket is készíthetünk a zabból például nagyon finom és olcsó zabszeletet.

Viszont amivel én kezdem a napom az 60g zabpehely és 50g diétás fehérje por. Forróvízzel hőkezelem a zabot majd hozzáteszem a fehérjeport, óriási reggeli!

Figyelem a zabot mindig hőkezeljük például 60 fokos vízzel!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!