A 105 éves orvos, Shigeaki Hinohara mai napig praktizál!

 

A fiatalnak már igencsak nem mondható japán származású orvos Shigeaki Hinohara már nem fiatal. Ennek ellenére mai napig praktizál, oktat, és az interneten heti rendszerességgel blogol. A doktor úrról annyit érdemes tudni, hogy 1941 óta a tokiói St. Luke Nemzetközi Kórházban dolgozik, és tanít. Eddig 150 könyvet, kiadványt publikált, ezek közül a leghíresebb a Living Long, Living Good című, amelyből 1,2 millió példányt adtak el.

Mi lehet ennek az életerőnek és fiatalos lendületnek?

Most elolvashatja mi az a 11 dolog amit az idős orvos az egészség és fiatalosság érdekében elengedhetetlennek tart.

 

 

1. Ne korlátozzuk magunkat!

Energiánk pozitív gondolkodásunk attól lesz ha jól érezzük magunkat! Gyerekkori játszadozás boldogok voltunk volt, hogy elfelejtettünk enni vagy aludni! Attól hogy felnőttünk ne felejtsük el a móka és kacagás okozta jó közérzetet, merjünk kilépni a társadalmi korlátokból és csináljuk azt ami jól esik attól, hogy mások azt mondják valamihez öregek vagyunk.


2. Figyeljünk a testsúlyunkra!

Minden társadalomban azok akik nincsenek elhízva tovább élnek. A doktor úr reggelente egy csésze minőségi kávét fogyaszt cukor nélkül tejjel és narancslével miibe egy kevés olíva olajat tesz ami jót tesz az ereknek és a bőrnek. E mellett sok zöldséget és sovány húst főleg halat fogyaszt.


3. Tervezzük meg a napjainkat

Tervezzük meg napjaink, heteink hónapjaink amilyen előre csak lehet. Ha úgy ébred az ember, hogy az napra tudja mit kell tennie sokkal nyugodtabb az álma és az ébredése is ha tudja mi vár rá a következő napon nem pedig a bizonytalanság!


4. Osszuk meg a megszerzett tudásunkat.

Folyamatosan adjuk tovább a megszerzett tudásunk és tapasztalataink másoknak ezzel oktatva a következő generációt és frissen tartva saját elménk.


5. Az orvosok sem mindenhatóak!

Sokszor javasolnak az emberek műtétet vagy gyógyszeres kezelést, de ha megkérdezzük tőlük maguk is alá vetnék ezen kezelésnek szeretteiket már haboznak. A doktor úr azt mondja, lebecsülik az emberek a zene és az állatterápiák jelentőségét.


6. Ne liftezzünk.

Ha van mód rá ne a mozgólépcsőt vagy a liftet használjuk, mozogjunk kicsit.


7.A szórakozás a legjobb fájdalom csillapító!

Kutatások bizonyítják, hogy a nevetés a zenehallgatás és a szexuális együttlét is képes nagy mértékben fájdalmat csillapítani


8. Ne fussunk a pénz után

Ne legyünk kapzsik, ne akarjunk annál többet ami elég, a sírban nem vesszük úgysem hasznát...


9. Mindig álljunk készen

Az élet kiszámíthatatlan! A rajta volt egy olyan gépen amit terroristák térítettek el, megőrizte hidegvérét és egy próbának fogta fel amit minél jobban szeretett volna teljesíteni.


10. Legyen példaképünk akit majd túlnövünk

Édesapját választotta aki 1900-ban amerikába ment tanulni, később túlszárnyalta őt


11. Az önkéntesség jó

Ha már megvan minden ami boldoggá tesz akkor tegyünk a társadalomér. Rengeteg energiát fog adni mások boldogságát látni!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!