Szinte minden nő tudja, hogy aki fogyni akar, az bizony bármit megtesz, hogy elérje a célját. Reméljük persze mindezt csak a józan ész határain belül teszi. Lássunk 5 érdekes tanácsot, amiről nehéz eldönteni, hova tartoznak, de mindenesetre egy próbát megérnek, nem ártalmasak!

1. Piros tányér 

Egy spanyol kutatás szerint a tányér színe nagyban befolyásolhatja az étvágyunkat, ezért nem mindegy, hogy miből eszünk, amennyiben fogyni, netán hízni szeretnénk. A kutatásból kiderült, hogy a piros tányér gátat szab az étvágynak, mivel a piros szín ösztönösen figyelmeztetést, tiltást, veszélyt jelent. 

Desszerteknek fehér tányér
A kutatásból más érdekesség is kiderült. Például az, hogy a fehér tányéron lévő ételeket édesebbnek érzékeljük, így a desszert akár kevesebb cukorral is ízletes lehet. A kutatók 51 önkéntest kértek arra, hogy eperkrémet egyenek egy fehér és egy fekete tányérról, egy-egy falatot felváltva. Kiderült, hogy a fehér tányérról elfogyasztott desszert 7 százalékkal tűnt édesebbnek, 13 százalékkal ízletesebbnek, és 9 százalékkal jobban élvezték a résztvevők az étket így, mint amikor fekete tányérról ették ugyanazt.


2. Tükör az étkezőbe 

Elsőre talán furcsának tűnhet, pedig nem is rossz ötlet tükröt tenni az étkezőasztalhoz. Így nem tudsz elbújni önmagad elől. Pontosan látod, hogy miből és mennyit eszel meg, és folyamatosan figyelmeztet arra, hogy ne is habzsolj. Egy tanulmány szerint, akik ezt a technikát alkalmazták, egyharmaddal kevesebbet ettek.

3. Fotózd le, amit megeszel 

A fotók készítése szintén egy visszacsatolás a számodra arról, hogy mit is eszel. Sőt, ha már alapvetően tudod, hogy le fogod fotózni az ételedet, ami lehetőséget ad arra, hogy fülön csípd saját magadat, akkor már eleve el is kerülöd a helyzetet, hogy olyan alapanyagokból állítsd össze az ételedet, amire a szíved mélyén egyáltalán nem lennél büszke. Úgyhogy telefonokkal elő, és jöhetnek a kajafotók!

4. Vaníliás gyertya 

Ez szintén egy nagyon furcsa ötlet, de próba szerencse. Egyes kutatók szerint a desszert utáni étvágyat csillapítja, ha étkezés után meggyújtasz egy vaníliás illatgyertyát. Egy 160 önkéntesből álló felmérés eredménye szerint az illatgyertyát használók átlagosan 4 kilótól szabadultak meg az édességről való lemondás sikeressége következtében. 

 

 

5. Tévézz kevesebbet 

Ki ne szeretne a tévé előtt a kanapén vagy egy kényelmes fotelben elterülve vacsorázni vagy esetleg csak úgy nassolgatni? Ezzel azonban két fő probléma is van. Egyrészt nem kontrolláljuk az étel mennyiségét, másrészt többnyire akkor sem hagyjuk abba az evést, ha már jóllaktunk. De ha nem tévé előtt eszünk, illetve már jóllakottan ülünk le elé, akkor is hamarosan újra ételt fogunk venni a kezünkbe, mert a tévézés megkívánja. Ezért ha lehet, kerüld a sok tévézést, keress inkább kreatívabb programokat. 


 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!