Önnek sem a szíve csücske az egész napos súrolás? Akkor ezek a trükkök Önnek szólnak!

Ahelyett, hogy az idejét pazarolná a fürdőszoba takarítással, inkább spóroljon időt, és csinálja meg 10-15 perc alatt az egészet. A trükkökhöz nagy valószínűséggel mindent megtalál az otthonában.

1. Használjon teafa olajat!

A teafaolaj számos előnnyel rendelkezik, de a legfontosabb a gombaölő és bakteriális tulajdonsága, emiatt nagyon jó ötlet a fürdőszobában használni. Adjon egy kis teafaolajat a szódabikarbónához, és dörzsölje le a mosdókagylót. Az olaj könnyen eltávolítja a penészt és a baktériumokat, és nem utolsó sorban visszaadja a mosdókagyló korábbi fényét.

2. Használjon borotvahabot a tükrök tisztára törléséhez.

Annak védelmében, hogy a tükrei ne 'ködösödjenek' be zuhanyzás vagy fürdés után, csak vigyen fel rájuk egy kis borotvahabot. A felvitt habot hagyja hatni 1 percig, majd törölje le száraz törölközővel. Kiválóan használ ujjlenyomatok ellen is.

3. Használjon ecetet a csempe tisztításhoz!

Nem kell drága tisztítószereket használnia ahhoz, hogy megszabaduljon a sárga csempelapoktól. Használjon ecetet! Az ecet erős és természetes tisztítószerként is szolgálhat. Keverjünk össze 1/2 csésze fehér ecetet meleg vízzel, majd ezzel a keverékkel alaposan dörzsölje át a csempét.
Azonban legyen óvatos, mert a márványt károsíthatja!

4. Használjon újságpapírt az üveg zuhanyzóajtó tisztításához!

Ha nincs otthon mikroszálas törlőkendője, nyugodtan használjon újságpapírt! A papír nem hagy maga után szálakat, ráadásul jól is dörzsöl. Az újsággal való törlést lehet kombinálni a fehér ecettel is, hogy hibátlan eredményt kapjunk.

5. Használjon fogkrémet a szappanhab eltakarításához!

Vigyen fel egy kis fogkrémet a szivacsra, és alaposan dörzsölje meg vele a megtisztítani kívánt felületet, hogy eltávolítsa a szappanlerakódásokat. Csaptelepek fényezésére is használható. Dörzsölje le egy fogkrémes ronggyal, majd öblítse le vízzel. Általában bármilyen krómhoz működik.

6. Használjon babaolajat, a ragyogás érdekében!

Öntsön kis olajat egy rongyra, és dörzsölje be vele a tisztítani kívánt területet, a zuhanyfejeket és még a WC-csészét is. Így szép fényt ad nekik, és megszabadulhat az ujjlenyomatoktól is.

7. Tartson egy szódabikarbónát tartalmazó sószórót a WC közelében.

Használat előtt csak szórjon egy kis szódabikarbónát a WC-csészébe. Ez csökkenti a WC-csésze gyakori tisztításának szükségességét. Sőt, a WC duguláselhárítására is használható. Keverjen össze 1 csésze szódabikarbónát és 2 csésze ecetet, öntse a WC-jébe és 30 perc elteltével a vécéje újra használhatóvá válik.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!