Azt hittem, hogy bolond aztán kipróbáltam!

Számára mindegy, hogy mit készít édeset e vagy valami finom sósat, alma nem maradhat el a sütőolajból, de nem értettem, hogy miért!

Ha te is utálod, ha egy serpenyőbe húst, kolbászt, vagy burgonyát sütsz, ami miatt kellemetlen olajfelhő száll fel és borítja be a konyhádat, majd a lakás minden részét, akkor most kínálunk számodra egy egyszerű, és mégis hatékony trükköt, ami megakadályozza a fent leírt problémát.

Csupán ennyit kell tenned:

Ha végeztél a sütéssel, tégy fel a tűzre egy vízzel teli edényt, amelybe tölts bele némi ecetet csukd be az ablakokat, hogy az ecetes vízpárlat ellepje a konyhát, majd utána szellőztess egy jót ha teljesen nem ment ki a szag, ecetes vízbe márts bele egy törölközőt, majd keverd fel a levegőt, hogy a füst részecskék beleragadjanak a törölközőbe. Ezután nyisd ki az ablakot, hogy kiszellőzőn a helyiség.

Segítő fűszerek

ha halat sütöttél, annak szagától nem lesz egyszerű megszabadulnod, de tegyél oda egy edénybe némi vizet, majd hámozz meg egy citromot, egy narancsot, és azok héját tedd bele a vízbe, mehet bele még gyömbér és fahéjrúd is;

hagyd, hogy az illatos gőzfelhő beterítse a lakást, és elnyomja az sült hal olajos illatát;

Íme, még pár hasznos tanács:

1. Sütés előtt a hideg olajba tégy bele pár szelet almát, vagy petrezselyemzöldet, amely megakadályozza, hogy az égett olajszag betöltse a lakás légterét.

2. Ha halat készülsz sütni, akkor az olajos serpenyő mellé tégy egy edénybe vizet melegedni, majd keverj bele némi ecetet, így az ecetes vízpárlat megakadályozza az olajfelhő szétterjedését.

3. Aki nem bírja az ecet szagát, az tegyen a forró vízbe szegfűszeget.

4. Facsarj az olajba citromlevet, ez különös ízt ad majd az ételeknek, és nem büdösít.

forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!