Vajon mennyire káros heti egy-két sör fogyasztása? Sokan úgy gondolják, hogy még egészséges is, de a kutatók máshogy vélekednek róla…

Káros-e a sör? Az orvosok szerint nincs olyan mennyiségű alkohol, amelyet a szervezetünk számára biztonságosnak lehetne tekinteni.
Több tudományos kutatás is bebizonyította, hogy az alkohol romboló hatással van több szervünkre is, például a májra, a vesére, a gyomorra, valamint növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és rákkeltő is.

A bizonyítékok ellenére sokan nem hiszik el, hogy már egy-két doboz sör elfogyasztása is negatív hatással lehet a szervezetükre.
A táplálkozási szakértők két fontos dologra hívják fel a sörivással kapcsolatban a figyelmet. – A sörnek magas a kalóriatartalma. 500 ml sör körülbelül 250kcal-t tartalmaz. Ez italhoz képest kifejezetten sok. Emellett serkenti is az étvágyat, így könnyen súlygyarapodáshoz vezethet a fogyasztása.


Egyre gyakrabban találkozunk olyan egészségügyi problémákkal, mint a SIBO (bakteriális túlszaporodási szindróma), az irritábilis bél szindróma vagy a gyulladásos bélbetegségek. Akik ezekkel küzdenek, azoknak nem ajánlott a sör fogyasztása annak készítését kísérő fermentációs folyamat miatt. A sör könnyen felerősítheti a betegségek tüneteit, például teltségérzetet kelthet a bélben, gyomorkorgást vagy hasi fájdalmat okozhat.
Ezeket a tüneteket azok is észrevehetik magukon, akiknek egyébként nincs bélproblémájuk. A puffadás például a bél mikrobiota rendellenességeinek jele lehet.
Ha egy hónapra felfüggesztjük a sörivást, máris észrevehető lesz a változás. Hasi tájékon csökkenhet a zsír, valamint az agyi működésünk is javulhat.

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!