9 érv a melltartó viselése ellen!

Elterjedt tévhit a világban, az, hogy melltartót hordani helyes és egészséges, ami pedig elég távol állaz igazságtól!

Sok esetben a melltartóval a nők kihangsúlyozzák vonalaikat, de ez közel sem egészséges.

Ha nem hordja a melltartót, ezekkel az előnyökkel számolhat:

1.Javul a mell formája

Mindig azt halljuk, hogy a mellek lógni fognak, ha nem hordunk melltartót – ez azonban éppen fordítva van. Egy francia tanulmány pont az ellenkezőjét mutatta ki. Ebben arról is írnak, hogy a melltartó hordása miatt a mell izmai nem fejlődnek azoknál a nőknél, akik minden nap melltartót hordanak.

2.Jobban alszunk

Ha valaki melltartóban alszik, az kényelmetlen és rontja az alvás minőségét. Ez a tanulmány arra is kitér, hogy még a pizsama is befolyásolhatja a kellemes éjszakai alvást és mindenkit arra ösztönöz, hogy meztelenül aludjon.

3.Javul a vérkeringés

Az előbb említett tanulmány azt is kimutatja, hogy ha nem viselünk melltartót, jobb lesz a vérkeringés. Ha huzamosabb ideig szoros melltartót hordunk, ez rossz hatással lehet néhány nagyobb érre. Hosszú távon komoly vérkeringési problémákat is okozhat, mivel összenyomja az ereket.

Egyik push-up melltartó sem éri ezt meg igaz?

4.Egészségesebb lesz a mell

A francia tanulmány arról is ír, hogy javul a mell egészsége. Nem, nem kapunk majd mellrákot, viszont a piszkos, izzadt melltartó okozhat fertőzést, aknét, bőrproblémákat.

Ez főleg akkor fordulhat elő, ha nem a megfelelő méretű vagy formájú melltartót hordjuk. Ha nem jó kosárméretet hordunk, attól fájhat a mellkasunk és a hátunk is.

Nem könnyű olyan melltartót találni, ami tökéletesen illeszkedik, akkor jobb, ha egyáltalán nem is veszünk!
 

5. Pénzt spórolunk meg

A melltartók sokba kerülnek, tehát ha nem is hordjuk őket, akkor azt a pénzt valami sokkal jobb, szórakoztatóbb dologra is el tudjuk költeni.

6. Erősebb mellek

Ha a mellnek harcolnia kell a gravitáció ellen, akkor attól megerősödik. Az erősebb izmok pedig nagyobbak, mint a gyenge izmok.

Itt ismét a francia tanulmányra hivatkozunk, mely bebizonyítja azt, hogy a mellek akár egy számmal is nőhetnek ha nem hordunk melltartót.

7. A mellszövetek egészségesebbek lesznek

Egy 15 éven keresztül zajló kutatás kimutatta, hogy ha naponta hordunk melltartót, a mell szövetei nem lesznek annyira egészségesek. Az egészséges mellszövet sok szempontból is fontos, hiszen csökkenti (de nem zárja ki) több mellbetegség, többek között a mellrák kockázatát is.

8. Jobb légzés

Ezt nem nehéz megérteni. Ha valami a hét minden napján, az év 365 napján keresztül nyomja a mellkasunkat, az nem eredményez jó légzést.

9. Kényelem

Sok hölgy azért veszi le a melltartóját, mert úgy kényelmesebb nekik. Gondoljunk csak bele, milyen jó érzés, mikor a nap végén levehetjük a melltartónkat.

Mit gondol? Ön egyetért ezekkel? Kérjük ossza meg velünk véleményét a Facebook-on!
forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!