Figyelj oda milyen körömlakkot használsz!

Rengeteg nő rendszeresen festi a körmét az éppen aktuális divat szerint. Ám sokan nem tudják, hogy a legtöbb körömlakk olyan összetevőket tartalmaz, amelyek nem éppen a legegészségesebbek és akkor finoman fogalmaztunk, erről lesz szó a következő percekben:

Egy nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy rengeteg népszerű körömlakk márka sokkal károsabb, mint azt gondolnánk.

A kutatók teszteltek 24 nőt, aki festik a k körmüket, és figyelték a jeleket, hogy jelentkeznek-e vegyi méreganyagok a szervezetben. Bizonyos idő eltelte után káros toxinokat fedeztek fel a tesztalanyok szervezetében. Gondolnád? A körömlakkról beszélünk.

Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevők 100% -nál trifenil-foszfátot találtak a szervezetükben 10 órával a körömlakkozás után.

Ezután a kutatók teszteltek 10 különböző típusú körömlakkot. Megállapították, hogy közülük 8 tartalmazta ezt a vegyi anyagot.Ezen túlmenően, 2 üveg körömlakkon fel sem volt tüntetve a káros kémiai vegyület. Ez azt jelenti, hogy akár 20% -a körömlakkoknak, tartalmaz olyan veszélyes vegyi anyagot, amely fel sincs tüntetve az összetevők között.

Mi a trifenil-?

Az egyik fő aggodalom a trifenillel kapcsolatban, hogy megzavarja az endokrin rendszer működését. Hatással lehet a hormon szabályozásra, az anyagcserére, és a szaporodásra.

Ez különösen káros azoknál a lányoknál, akik rendszeresen használnak körömlakkot, hiszen az egészséges hormonális fejlődés elengedhetetlen része a növekedésnek.
A trifenil- komoly kockázatot jelent az egészségre:

    Idegméreg
    Endokrin toxin
    Szaporodási toxin
    Irritálják a bőrt
    Allergén

Egyéb veszélyes körömlakk vegyületek:

    Formaldehid
    Toluol

Természetes egészséges körömlakkok:

Szerencsére vannak olyan cégek, amelyek úgy döntöttek, hogy létrehoznak olyan természetes alapanyagokból készült körömlakkot, amelyek megszüntetik a kockázatát az allergiának, a ráknak és hormonális betegségeknek.

    Honeybee Gardens
    Acquarella
    SpaRitual
    Peacekeeper Cause-Metics

Igaz, hogy a festett körmök nagyon szépek, de tényleg érdemes ilyen kockázatot vállalni? Jól gondold át milyen körömlakkot használsz!
Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!