Sok kellemetlenségtől őrizheti meg magát!

 

Vannak olyan élelmiszerek amiket tradícionálisan nem fogyasztunk egyszerre ugyanis kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk. Ezt nem is kell magyarázni mindenki tudja, hogy dinnye fogyasztás után nem iszunk tejet pláne nem fogyasztunk utána szilvát. Nyilván lesz olyan akinek a gyomra még ezt a hármast egyszerre elfogyasztva még kíván rá egy kis tejszínhabot, de ez az elhanyagolható kisebbség.

Azt is tudjuk, hogy a zöldségek és gyümölcsök fontos részét képezik az étkezésünknek pedig sokan ezt el is felejtik. Viszont ezekkel az egészséges finomságokkal és óvatosan kell bánni, nem mindegy hogyan fogyasztjuk őket.

 

 

Ahogyan ne:

Narancs ne együnk egyszerre répával, mivel együttes fogyasztása túlzott gyomorsav képződéshez vezethet.

A guava nem a legnépszerűbb gyümölcs hazánkban, de jobb tudni, hogy banánnal fogyasztva, gáz és savtermelő hatása mellett hányingert és erős fejfájást is okozhat,

A papayat mar többen fogyasztják, de szerintem kevesen citrommal együtt. Ha eddig sem fordult meg a fejében akkor ez maradjon is így mivel együttes hatásaként vashiányt okozhatnak!

Szeretjük a tejet és a zabot, müzlit, de soha ne tegyünk bele narancsot! Elnehezíti az emésztést e mellett nem engedi a tápanyagok felszívódását!

A tejjel az ananász sem jó barát ugyanis a kettő együttes fogyasztása hányást és hasmenést is eredményezhet!
.

Utoljára pedig egy alapvető jó tanács, a gyümölcsöket ne keverjük a zöldségekkel ugyanis a a zöldségek emésztését gátolják a gyümölcsök!
 

Felhívjuk a figyelmét, ha bármilyen problémát észlel forduljon szakemberhez!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!