Ha ezekben az órákban ébredsz fel éjszaka, az a következő betegségeket jelezheti:

Ha hajlamos vagy az éjszaka közepén rendszerint ugyanakkor felébredni, akkor érdemes lehet magad kivizsgáltatnod, mert bármiféle betegség, probléma vagy rendellenesség is állhat a dolog mögött.

Nézzük ezeket az időszakokat:

21-23 óra között
Ha ebben az időszakban ébredsz fel, akkor mindenképpen nézesd meg a pajzsmirigyed, hiszen ilyenkor történik meg a hormonháztartás kiegyenlítése, és az emésztési folyamatok is    ilyenkor mennek végbe. Ha az ébredés után nem tudsz visszaaludni, akkor problémát okozhat a megemelkedett adrenalin szinted is. Ilyenkor érdemes csökkenteni a glutént tartalmazó ételek mennyiségét. Egyél helyette friss gyümölcsöt, zöldséget.

 23-1 óra között

Az epe ebben az időszakban nagyon keményen dolgozik, hogy felkészítse a szervezetedet a következő napra. Ha ilyenkor ébredsz, fel lehet ugyan a gyomrodban keletkező irritáció is, de érdemes lehet csökkenteni az étrendedben az olajos, és a zsíros ételek fogyasztását. Kerüld a vajat, a tejfölt és a csokoládét is egy darabig.

1-3 óra között

Ez a szervezet méregtelenítésének és a regenerációjának az ideje. Ilyenkor a máj dolgozik a méreganyagok vérből való eltávolításán, lebontásán. Egészséged érdekében fogyassz  zöld fűszernövényeket: petrezselymet, avokádót, fokhagymát, citrusféléket, valamint ha erős a gyanúd, keresd fel az orvosod.

3-5 óra között

Ha ebben az időszakban ébredsz fel, akkor végy mély és egyenletes lélegzeteket, mert az segíthet, hogy hamarabb visszaaludhass. Ezekben az órákban regenerálódik a tüdő, és felszabadulnak az oxigéntartalékok.

5-7 óra között

Ez a stressz és az idegrendszer miatt következik be, de közrejátszhat a vastagbélben kialakuló probléma, betegség is. A késő esti étkezés is állhat a háttérben, ezért reggel együnk inkább gyümölcsöt, valami könnyű, fehérjében gazdag fogást, és próbáljunk megnyugodni.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!