Most minden kérdésre választ találsz!

Sokan küzdenek azzal, hogy éjszaka felriadnak, és nem tudnak visszaaludni. Ezeknek az ébredéseknek mindig vannak szimbolikus, lelki üzenetei (még akkor is, ha nem forgolódunk álmatlanul), amit ha megfejtünk, akkor ismét nyugalmas éjszakáink lehetnek.

A meridián óráról már biztosan sokan hallottatok. Az elve a meridiánok működésének sorrendjén alapul. A meridiánok a testünkben futó energia „csatornák”, amik szimbolikusan egy szervre utalnak. És ha ezt tovább fejtegetjük, a szervnek is meg van a maga szimbolikája lelkiállapotunkhoz kapcsolódóan. Természetesen a jelzés nem arról szól, hogy az a szervünk beteg, hanem csupán arra ad utalást, hogy lelkünk ezen az úton igyekszik elégedetlenségének hangot adni.
 

Most nézzük meg éjszakai ébredéseink mögött meghúzódó lelki problémákat!

Kezdjük azzal, ha nem tudunk elaludni, és 22 óra után álmatlanul forgolódunk. 22 órától éjfélig a hármas melegítő meridián küldi felénk jelzéseit és ez akár hajnali 2-ig is eltarthat. Éjféltől hajnali 2-ig már az epehólyag meridián is bejelentkezhet, de most nézzük csak a hármas melegítőt.


Értetlenség

Ez a meridián felelős belső tüzünkért, érzelmi egyensúlyunkért. Az energia csatorna a gyűrűsujj körömbarázda szögletének kisujj felőli oldalán kezdődik, végigfut a kézfejen, az alkar és felkar külső oldalán, a váll közepén, a nyak oldalsó részén, majd megkerüli a fület és a szemöldök külső szélénél végződik. Tehát ha elhagyatottnak érezzük magunkat, fortyog bennünk a düh, és nem tudjuk kiadni magunkból, akkor ebben az időszakban nem tudunk békésen aludni. Az alvásunkon kívül még okozója lehet ez a lelki állapot a fülproblémáknak (pl. fülzúgás) is.

Keserűség

Az előbb már utaltam az Epehólyag meridiánra, amin keresztül éjfél és hajnali 2 óra között érkeznek lelkünk jelzései. Az energia csatorna a legbonyolultabban futó meridiánunk. A szemüregünk külső szélén indul, lefut az állkapocs ízülethez, majd fel a halántékhoz, megkerüli a fülünket és visszamegy a homlok közepéhez. Ezután hátrafut a homlokon, lefelé a tarkón, a vállon, a mellkas oldalsó részén, a csípőn, a láb külső felén át, a boka külső része körül egészen a 4. lábujj külső körömágy szögletéhez. Ehhez a meridiánhoz tartoznak általánosságban a fejfájások problémái is. Hajnalban azonban azt szeretné tudatni velünk, hogy lelkünk már nagyon szenved a bennünk dolgozó keserűségtől, vagy attól, hogy úgy érezzük nincs választásunk, ez jutott nekünk.

Mérgező gondolatok

A következő meridián a Máj meridiánja, hajnali 2 és 4 óra között szereti megszakítani nyugodt alvásunkat, ha ezzel kapcsolatos érzelmi problémákat hordozunk, amivel már túlzottan leterheltük lelkünket. Ez az energiacsatorna a nagy lábujj körömágy szögletének külső szélén kezdődik, áthúzódik a lábfejen, az alsó- és felső lábszár belső részén, a hason, és a mellbimbó alatt végződik.
Fizikálisan a túlterhelt máj is jelezhet (pl. későn, jól teleettük magunkat), de ha ilyen problémánk nincs, akkor a lelki okra vezethető vissza az éjszakai ébredés. Túl sok mérgező gondolat dolgozik bennünk, rugalmatlanok vagyunk, mereven ragaszkodunk lelki sérelmeinkhez. Nem tudunk megbocsátani, ezért befelé rágódunk.

Hallgatás

Az utolsó meridián, ami hajnali álmatlanságunkért felelős a Tüdő meridián. Hajnali 4 órakor áll „szolgálatba” és egészen 6 óráig tart „munkaideje”. Az energia csatorna a 3. és a 4. borda között kezdődik, végigfut a kar belső, hüvelykujj felőli részén és a külső körömágy szögleténél végződik. Akkor jelez rajta keresztül lelkünk, ha a probléma gyökere a kommunikációban rejlik. Amikor magunkba fojtjuk véleményünket, nem beszéljük ki problémáinkat, vagy nem képviseljük szavakkal saját érdekünket. Ugyanígy kapcsolatban állhat bezárkózásunkkal, a túlzott gondolati merevséggel is.

Természetesen ezek csak az ébredésünkkel kapcsolatos meridián jelzések. Az itt nem említett energia csatornáink (Központi, Irányító, Gyomor, Lép-Hasnyálmirigy, Szív, Vékonybél, Hólyag, Vese, Keringés-Szex, Vastagbél) is jeleznek, ha energia-áramlásukban blokkok vannak. Ezt megtehetik úgy, hogy pl. a meridiánon található pont fájdalmassá válik. Ugyanígy az éjszaka működő meridiánok is jelezhetnek napközben pontjaik fájdalmával. Ezek megfejtése egy érdekes nyomozómunka, és komoly felismeréseket hozhat, ami lelki jólétünk szempontjából elengedhetetlen. Figyeljétek tehát testetek jelzéseit, és a külső, gyógyszeres megoldás helyett, először próbáljátok megoldani lelki problémátokat!

Mindenkinek békés, nyugodt éjszakákat és tökéletes egészséget kívánok!

Dudás Mária asztrológus, Nőiségébresztő tréner
06/30-4515002

Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!